Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Picit aggódom, az ünnepek...

Picit aggódom, az ünnepek alatt nem tartottam a fogyókúrát. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

18 éves fiú vagyok, 69kg 176cm.

December elején voltam 66kg, most megmértem magam... 71kg!🥺 Jó nyilván este van, ettem ma ittam ma csomót, így 69 vagyok kb.

Sokat ettem az elmúlt 2-3hétben, és szégyellem magam. Szó szerint nagyobb lett a bendőm, úgy érzem a combom is, mintha lógna a mellem, kényelmetlenül érzem magam... 😥

Mennyi idő alatt fogyok vissza, ha visszatérek a napi 1500kalóriámra? (Nekem 1500 a normál, ha többet eszek rosszul vagyok)

December 31-én jól kell kinézzek, nem ilyen kövérnek mint ahogy most. Bár az alakom ugyanaz, de olyan mintha ki lennék tömve. Tudom, az én hibám...☹️

Válaszokat előre is köszönöm!!!!!

2021. dec. 26. 19:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%
Nekem 169 cm-es 54 kg-s nőként KEVÉS az 1500. Neked minimum 2000 kéne.
2021. dec. 26. 20:23
 12/20 anonim ***** válasza:
63%
3 kg még nem látszik ennyire, túlsúlyos sem vagy. Pszichológuson gondolkodtál már?
2021. dec. 26. 20:53
 13/20 anonim ***** válasza:
80%

A kalóriakerete tényleg érdemes lenne újraszámolni.

illetve kicsit jobban képbe jönni a saját testeddel, uyganis gyaníom, hogy ennyire nem látszik meg az a pár kiló, téged inkább fejben zavarhat a mérleg és nem a tükör és a szemed.

a testsúlyod egészséges, lehet hogy ennél gebébb fomrához szoktál

Mindenesetre 153 cms nőként nekem 1520 kcal a súlytartásom, tehát valami tuti nem stimmel nálad

itt tudod kiszámolni újra a BMR-od ( [link] és a teljes szükségletet az alapján, ha olvasod a cikket.

Ha nem sportolsz, akkor ajánlanék 2 naponta 60 perc kardiót (futás, bicikli, úszás ), az segít visszahozni az állóképességet és segít a fogyásban is. Illetve a mennyiség mellett figyelj a minőségi összetevőkre. Ugyanis a szénhidrát például vizet köz meg, tehát ideiglenesen többet mutat a mérleg ha sok szénhidrátot eszünk. Befolyásolhatja még a stresszszint is a súlyt, valamint a folyadékbevitel. Szóval ne a mérlegre hagyatkozz

A rendszertelen és nem minőségi étkezés okozhat puffadást, kényelmetlenség érzetet a saját testünkbe, valószínűleg részben ezt is érzed. Ezért érdems a mérték mellett az ételek minőségére is figyelni. Ehhez itt találsz segíséget: [link]

Minden étkezéshez együnk egy marék zöldséget vagy gyümölcsöt (rost, vitamin stb), jobban el is telít és kevésbé leszünk éhesek. Mindig legyen valamilyen sovány fehérje (pl. túró, szárnyasok, karaj) és komplex szénhidrát (pl. bulgur, durum tészta, teljes kiőrlésű kenyér). Szintén legyen egészséges zsiradék (pl. az olivaolaj amin kisütjük a húst, vagy ami a túróban van, esetleg egy negyed avokádó). Ez azért jó, mert ha mind a három tápanyag van az étkezésben, lassabban szívódik fel, tehát tovább tart a telítettségérzet és kevésbé leszünk éhesek. A cukrot azért érdemes kerülni, mert az ezeknek pont az ellenkezőjét csinálja, tehát hirtelen jóllakunk, majd hirtelen esik le az energiaszintünk és még éhesebbek leszünk. Ráadásul semmilyen értékes tápanyagot nem ad.

Ha pedig 2-3 hét alatt gondolod hogy feljött ez a pár kg, akkor ne annak harmada alatt akard leadni

2021. dec. 26. 22:06
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Így a számok alapján abszolút nem tűnik úgy mintha lenne felesleg rajtad. Képet tudsz mutatni? Esetleg összehasonlítod egy régebbi képedet a mostanival, akkor majd megnyugszol hogy nem híztál.
2021. dec. 26. 23:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Holnaptól ne falj
2021. dec. 26. 23:44
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
El nem tudom képzelni, hogy lehet 176 centihez sok a 71 kiló! Abból legalább 5 kilónak izomnak kell lenni, ha rendszeresen sportolsz valamit, futsz, kerékpározol, túrázol stb. Vagy nem mozogsz semmit? De akkor sem vagy túlsúlyos, szóval nem értem...
2021. dec. 27. 03:08
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi! Vizet köt meg a szervezeted a plusz CH miatt.

Az endokrin rendszer amúgy is kicsit takarékra áll, a fenyhiány, hideg miatt.

Ne legyen bűntudatod. Edd meg meg a maradék bejglit, aztán a héten már állítsd vissza a tiszta étrendet.

Szilveszterkor meg lazíts, aztán ennyi.

Én nőként a menstruációs ciklusban 2-3 kilót ingadozok egyik napról a másikra, lapos hasból, félidős terhes has stb. Nekem.a hormonokra reagál így a szervezetem, ha tisztán kajálok akkor is.

Szóval nyugi, ez nem zsír, csak ödéma.

2021. dec. 27. 08:32
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nyugtasd meg magad, nem követtél el halálos bűnt, ami már helyre hozhatatlan, tartsd a mértékedet, 2-3 hét nem a világ :)
2021. dec. 27. 10:52
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hát én a decembernek eleve úgy álltam neki, hogy ezt elengedjük, ha 1 kilónál kevesebbet hízok vissza, már elégedett leszek. :D Az az 5 kiló hízás szinte teljesen életszerűtlen - ugye ez többé-kevésbé 7000x5=35000 kcal-többletet jelentene, ami bejgliből és csokiból sem kivitelezhetetlen, de szerény véleményem szerint hamarabb beállna a szédüléses-ájulásos rosszullét, minthogy ennyi kalóriának megfelelő édességet betolj. Ahogyan előttem is mondták, a szénhidrát megkötött annyi vizet, mint az állat. Ha véget ért a móka, január első hetében próbálj ki egy szinte csak zöldségekre meg levesre épülő pár napot. Ez az a fajta fogyókúra, amit csak nagyon rövid ideig lehet csinálni, de elég lesz ahhoz, hogy a megkötött víztől megszabadulj. Meg fogsz lepődni.

A másik meg... hova akarsz fogyni tovább? 176 centihez még ha vékony, nem izmos alkat vagy, akkor is bőven jó, már-már kevés a 66 kiló.

2021. dec. 27. 12:05
 20/20 anonim ***** válasza:

176/66 nagyon kevés. Ezzel a súllyal izmosan csont és bőr lennél. Vagy zsíros vagy és szarul és keveset eszel. 1500 kalóriát Kate Moss evett fénykorában ő meg egy női modell, aki akkor kórosan sovány volt. Szóval valami nagyon nem stimmel.

Ha csak egy kicsit mozogsz 18 évesen simán lecsúszik a 2000-2500 kalória.

Lehet jojó effektusban, mert konkrétan éhezik a tested.

2022. jan. 2. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!