Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha a kakkukatornazerint napi...

Ha a kakkukatornazerint napi 600 kcal a limitem, akkor ezt hogy csinaljam?

Figyelt kérdés
Nyilvan nem ehetek csak 600 kaloriat egy nap…ti hogy csinalnatok? Mennyi kaloria eves es mennyi mozgas?
2021. aug. 17. 16:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
14%

[link]

Ez a kalkulátor szerint heti 1 kg fogyáshoz 1105 kalóriát kéne enned, ha közepes aktivitású vagy. Viszont ha a közepes aktivitást átállítom csekélyre, akkor 607 kalóriát hoz ki.

Viszont egy másik kalkulátorba is beírtam, ott ha az aktivitási szintet "nincs sport vagy tornára" jelöltem be, és úgy azt hozta ki, hogy 548 kalóriát vihetsz be akkor. Szóval ha nem mozogsz egyáltalán, akkor 600 kalóriányit kell kb. bevinned. De igazad van, én pl. szobabiciklizek, fél óra a monitora szerint 225 kalóriát éget. Szóval ha pl. ha mozgásként, szobabicikliznél, akkor úgy ehetnél kb. 1000 kalóriát, ha közben 1 órát bicikliznél. És ugye 1000 kalória az még mindig nagyon kevés, pláne ha abból 400-at elégetsz. Meg na, szerintem elégetéssel sem érdemes 1200 kalória alá menni. Szóval ha eszel 1600 kalóriát, és 500-at sporttal elégetsz, akkor hiába eszel 1600 kalóriát, mert annyi sporttal az nagyon kevés. Szóval na, ezen csak úgy segíthetsz, ha lassabbra veszed a tempót, mert ez így sehogy sem lesz egészséges.

Szóval na, ez a 8 kg ennyi idő alatt túl sok. De figyelj, pár kiló különbség nem számít. Mármint, szerintem 3-4 kilót simán összelehet addig hozni, és az igazat megvallva, szerintem most aközött, hogy 62 vagy 58 kiló vagy, akkora különbség nincs. 166 centihez valószínűleg mindkét súllyal csinos lennél. Most sem vagy túlsúlyos, egészséges súlyban vagy. Pont ezért, szerintem annyira ne siesd el.

2021. aug. 17. 17:29
 12/18 anonim ***** válasza:
85%

Teljesen mindegy mit hozott ki a kalkulátor.

Egyszerűen lehetetlent vársz el hogy ilyen nagy lesz a deficit a zsíranyagcserében a zsír ilyen sebességű "kiszedése" a sejtekből ilyen alacsonyt TZS% mellett nem fog menni.

Sem elvileg, sem a gyakorlati kutatás szerint.

De ezt szerintem valahol a kalkulátor használati útmutatójában is leírták.

2021. aug. 17. 18:49
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen súllyal irreális a heti -1 kg fogyási cél, ezért számolta ilyen alacsonyra a keretet.

Heti 0,2-0,3kgval számolj maximum. Ne a kcal legyen betegesen alacsony, hanem mozogj többet!!!!!!!

Én rêgóta fogyok, 175cm/73kg, és egy ideje már csak havi 1 kg megy le, amivel nekem semmi bajom, mert legalább nem érzem úgy, hogy éhezek. Napi 2500 kcal körül alakul a bevitelem, és heti 5x2órát sportolok ülőmunka mellett, és még 8kg feleslegem van.

A kalkulátor csak számol, de ha rosszul adod meg az adatokat, akkor ilyen eredményeket fogsz kapni.

Kis súlyfelesleg leadásához is idő kell, ha nem akarsz belekerülni a koplalásos fogyókúrák, majd falási rohamok, feladás és hízás, majd megint fogyókúrák/falási rohamok/ feladás/ hízás stb stb ördögi körébe. ( Ezt hívjuk jojóeffektusnak)

2021. aug. 17. 20:53
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy alkalom se ér annyit, hogy azért károsítsd az egészségedet!!!!!!!!

Mikor legelőször koplalással fogytam "csak" 35 kg feleslegem volt, de nem tudtam hogy kell lefogyni, ezért így csináltam, koplaltam. Lement 25kg, majd egyszerűen nem bírtam tovább, visszajött 35, és ez évekig ment így. A végére már egyszerű energiabevitel csökkentéssel fogyni se tudtam, annyira tönkrement az anyagcserém. Megszámolni se tudom hány jojóeffektus eredménye az, hogy végül 105kg pluszom lett amitől nyilván sokkal nehezebb volt megszabadulni. ( Legalábbis a legnagyobb részétől már sikerült)

És sokáig tartott mire át tudtam magamban állítani azt, amit évekig hallgattam másoktól, hogy fogyni csak akkor lehet ha nagyon keveset eszek. Nem, fogyni nem így kell. Nem keveset kajálva, nem gyorsan.

És semmilyen esemény nem ér annyit, hogy kínozd magad.

Az egészséges tartós fogyáshoz minden esetben idő kell. Ha ezt nem adod meg, nagyon megbosszulhatja magát.

2021. aug. 17. 21:12
 15/18 anonim ***** válasza:
56%

Semmi nincs, saját esküvő sem, ami a hülyeséget megéri! 2 hónap alatt nem lehet világot váltani, foglalkoztál volna az elmúlt évben vele.

Az a menyasszony leszel, akit senki sem látott, vagy akit mindenki ismer a képeken, nem tudod az életed elhazudni, inkább élvezed, ez vagy te.

2021. aug. 17. 21:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Ilyen súllyal valóban irreális leadni 2 hónap alatt ennyit.

Más lenne a helyzet, ha lenne rajtad mondjuk 30-40kg felesleg, azzal már el lehetne indulni a heti 1kg vonalon, de így, hogy konkrétan pár kg felesleg lehet rajtad, örülj neki ha havonta 1kg-ot le tudsz adni.

Én 35kg-tól szabadultam meg 8 hónap alatt. Elértem a 72-73kg-ot, ami a magasságomnak megfelelő, és hiába ugyan annyit eszek mint eddig, nem fogyok. Tehát ha a szervezet úgy dönt, hogy nem kell többet fogynod, akkor nem.

Szóval neked simán benne van a pakliban, hogy heti 1kg leadásához nagyon drasztikusan kell csökkentened a kalóriát, ami hosszabb távon nem éri meg.

Havi 1-2kg reális lehet.

2021. aug. 18. 11:37
 17/18 anonim ***** válasza:
22%
egy hétig 100 kalória egy nap az 15,5 kg fogyás :)
2021. aug. 20. 03:36
 18/18 A kérdező kommentje:
17. 😂😂
2021. aug. 20. 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!