Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit tegyek ha menzán ilyen...

Mit tegyek ha menzán ilyen egészségtelen és kalóriadús kaják lesznek én pedig nem akarok hízni?Biztos hogy nincsenek elírva a számok?

Figyelt kérdés

Minta:Reggeli citromos tea, tömlős krémsajt, panini 587 kcal

tízórai: Kenőmájaskrém,graham kenyér,uborka 175 kcal

Ebéd:tojásleves,túrós tejfölös tészta 1323 kcal

Vacsora: vagdalt,zöldborsófőzelék,graham kenyér: 1750 kcal

Nos így ez szörnyen sok! főleg hogy 160 cm vagyok. Ha nem iszom meg a teát,nem eszek levest (utálom a leveseket) és a vacsorához nem eszek kenyeret se vagdaltot az úgy mennyivel kevesebb kb? Vagy mit kéne ennem szerintetek? Arra is gondoltam hogy csak ebédet kérek de akkor mit eszek reggelire és vacsira?

2021. aug. 2. 18:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem nem elírás, hanem ezek Kjoule-ban van megadva.
2021. aug. 2. 19:43
 12/22 anonim ***** válasza:
11: kj-ban viszont a 175 lenne nagyon kevés
2021. aug. 2. 19:45
 13/22 anonim ***** válasza:

Értékelet kb felezd meg talán az reálisabb.

50 dkg ( de ez szerintem sok)

Túrós tészta: 803 kcal

Tojásleves ( 400g) 185 kcal

2021. aug. 2. 19:51
 14/22 anonim ***** válasza:

PEdig a menzákon a hivatalos a joule, itt egy link anyaghánydokkal meg energiatartalommal:

[link]

2021. aug. 2. 20:16
 15/22 anonim ***** válasza:

#12, szerintem a tízórai tényleg kevés, egyszerűen kevés májkrémet adnak és úgy jön ki annyi.

Kérdező, oszd le 4-gyel a számokat, akkor lesz kcal. És egyél a menzakajából annyit, amennyi jól esik, mérd a súlyod hetente (vagy naponta, de akkor csak a heti átlagokat vedd figyelembe). Egy hónap után állapítsd meg, hogy híztál-e, abból kiderül, hogy többet vagy kevesebbet kéne enned.

2021. aug. 2. 20:55
 16/22 anonim ***** válasza:
15%
Mindenképpen muszj menzásnak lenned?
2021. aug. 2. 20:55
 17/22 A kérdező kommentje:
igen :( Egyébként Jouleban is meg vannak adva
2021. aug. 2. 22:24
 18/22 anonim ***** válasza:
Kb. jól gondolod, de az ebéd tésztájának a felét hagyd meg, amin nincs túró; és a vacsora vagdaltját nyugodtan edd meg, ott a sűrítésen spórolhatsz.
2021. aug. 2. 23:33
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem kell mindent teljesen megenni. Edd meg felét, és vásárolj zöldségeket, pótold ki azokkal.
2021. aug. 3. 09:36
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy a zöldborsó is tartalmaz egy csomó fehérjét, szóval legalább a borsószemeket edd ki a főzelékből. A fasírtnál meg felezd el, akkor látod, hogy mennyi benne hús és mennyi a kenyér. A graham kenyeret tedd félre, ha másnap reggelire fehér kenyeret adnának. A reggelinél ha cukros a tea, igyál inkább csapvizet. Plusz veszel magadnak még egy kis friss zöldséget, télen savanyú káposztát stb. Nem nehéz ezt feljavítani.

A kalóriamennyiségek miatt ne aggódj, érezni fogod, ha túl sok. Inkább a köztes eszegetés, keksz, ropi, édesség, cukros üdítők szokták elhizlalni az embereket, nem a főétkezések. Kollégiumban, menzakaján inkább lefogytak az ismerőseim, mert adottak voltak az étkezések, nem lehetett ötpercenként kiszaladgálni a konyhába ezt-azt bekapni.

2021. aug. 3. 10:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!