Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ezzel némileg kompenzáltam a...

Ezzel némileg kompenzáltam a kalóriákat?

Figyelt kérdés

Szóval még "csak" 3 hete kezdtem el fogyókúrázni. 1400 kalóriát állítottam be magamnak (75 kilos lány vagyok).

Tegnap és ma viszont 1800 kalóriát ettem. Párom hozott diákcsemegét amit imádok, szóval abból volt a "túlevés" mindkét nap. Tudom hogy az 1800 kalória sem sok, még valószínűleg azzal is fogyásban vagyok, de kissé lelkiismeret fordulásom volt, ezért plusz 1-1 órát sétáltam. Ugye ezzel némileg kompenzáltam hogy nem 1400 kalóriát ettem?

2021. jún. 26. 19:24
 1/2 anonim ***** válasza:
87%
Igen, és ne legyen miatta lelkiismeretfurdalásod. Gratula, hogy belevágtál! Azért amíg átállsz mentálisan és fizikailag is egy új életmódra, az 1-3 hónap, addig az ember bele-belecsal. A masszív leliismeretfurdalás viszont következményes önbüntetéshez (pl. sanyargatáshoz - de te ezt most nem tetted, ami tök jó) vezet, vagy sokan feladják "ha már úgyis elrontottam, a héten mindegy, majd jövő héten újrakezdem" alapom. Arra koncentrálj, hogy ez egy hosszútávú életmódváltás, arra átállni pedig idő, illetve csak úgy lehet fenntartani, ha az ésszerűség határain belül néha beiktatsz egy-egy csalóétezést/napot.
2021. jún. 26. 19:30
 2/2 anonim ***** válasza:
74%
1 óra sétával 2-300 kalóriát égetsz, tehát nem kompenzáltad teljes mértékben, de így is több mint a semmi
2021. jún. 26. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!