Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha tegnap többet ettem mint...

Ha tegnap többet ettem mint kellett volna, azt ma kompenzálhatom?

Figyelt kérdés

1500-1700 kcal között eszem egy nap, de tegnap sikerült 2100-at ennem. Ha ma csak 1200 kcalt eszem, kompenzálhatom a tegnapot?

Légyszi azt ne írjatok hogy "egy napon nem múlik semmi, egy ilyen nap belefér". Mert az utóbbi 2 hétben 3 névnap/szülinap is volt a családban, és azokon a napokon már csaltam, nem akarok most is csalónapot tartani.

2020. dec. 11. 09:33
 1/5 anonim ***** válasza:
70%
Pedig szerintem tényleg jobban jársz, ha nem próbálsz meg így kompenzálni. Maximum egy kis plusz sportot iktass be. De pont azon dől be egy csomó ember diétája, hogy elszúr egy napot, aztán kompenzálni próbál, de nem megy, kétségbe esik és feladja. Felejtsd el a tegnapot, és ma egyél a terveid szerint. Meg holnap is. A kitartásod van ilyenkor a legnagyobb veszélyben.
2020. dec. 11. 10:04
 2/5 anonim ***** válasza:
43%
koplalj, aztán holnap meg lesz az 2500 is
2020. dec. 11. 10:18
 3/5 anonim ***** válasza:
51%

Minél hamarabb begyakorlod az önmegtartóztatást, annál hamarabb fogsz eredményt elérni.

Ennek ellenére, ha egy napot "elszúrsz" kalória ügyileg, akkor ahogy 1-es is mondta, told meg másnap az edzést egy kicsit. Aggódni meg bűntudatot érezni kár, mert extra stressz és az hatással van a metabolizmusra.

Viszont, ez mind elkerülhető, ha szimplán nemet mondasz egy szelet tortára, vagy ha tudod, hogy este torta lesz, akkor úgy alakítod a napi étrended előre.

2020. dec. 11. 12:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Sztem az életmódváltás arról is szól, hogy közép- és hosszú távon tervezzük meg az életünket. Az élet természetes része egy nevnap, szülinap vagy bármilyen egyéb ünnep. Ha tudod, hogy olyan időszak következik, amikor ezekből az alkalmakból több van, akkor úgy készülsz az étkezéssel és mozgással, hogy élvezni is tudd ezeket az összejöveteleket, és ne legyen bűntudatod, ha megeszel egy szelet sütit. A lényeg úgyis a heti/havi balansz, ha ott stimmel az, hogy a sütiket kompenzáltad kellő mozgással, visszafogottabb étkezéssel, akkor az égvilágon semmi nem történik, egyébként ez még fogyókúránál is így van, nemhogy egy átlag életvitelnél. Én mindig abba buktam bele, hogy szétstresszeltem magam az ilyen alkalmakon, nem kell. Nem szabad hagyni, hogy a kaloriaszamolas meg ez az egész téma ennyire uralja az életed, mert akkor előbb vagy utóbb besokallsz tőle. Egy normális egyensúly kell, amiben benne van a szülinapi torta ugyanúgy, mint a fel órával több séta, futás, edzés, bármi...
2020. dec. 11. 13:08
 5/5 anonim ***** válasza:
46%
Ha már kompenzálásban gondolkodsz, az egy nagyon jó kis evészavar kezdete. Ne ebben mérd az életedet.
2020. dec. 12. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!