Hogyan tudnék több fehérjét bevinni, fehérjepor nélkül?
Már egy hónapja alkalmazás segítségével kalóriát számolok, és igyekszem odafigyelni a makro tápanyag bevitelemre is. Azt vettem észre, hogyha megeszem a napi keretemet (1600 kalória) akkor a szénhidrát és zsír bevitelemet tudom a keret alatt tartani, a fehérjére viszont mindig ügyelnem kell, mert általában sokkal kevesebb, mint az előírt minimum. Az alkalmazás 80 g fehérjét ír "elő" nekem, és egy olyan 10-15 gramm "hiányban" szoktam lenni. Szeretem a húst, fogyasztom is, de azért egész nap nem tudnék azon élni. Fogyasztok joghurtot, túrót, tojást, sajtot, tejet, de joghurtban például nagyon kevés a fehérje.
Szoktam borsót, babot (vegyes zöldségköretben) is bevinni a szervezetembe.
Fehérjeport próbáltam egyszer, iszonyatos por ízű, nem vált be, nem erőltetném, ha nem muszáj.
Mit tudtok tanácsolni, mit egyek vagy igyak, amiben sok a fehérje?
Egész könnyen össze lehet hozni, akkor is ha kevés húst eszel. Csak változatosan kell elkészíteni: vargányagomba, tojás, túró, sovány sajt, csicseriborsó, tofu, quinoa, hajdina, lencse, kukorica, brokkoli, mandula, chia mag, zabpehely, tofu, cottage cheese, görög joghurt, skyr natúr joghurt...
1#-el egyetértek, vannak nagyon jó ízű fehérjeporok. Ezekből valamilyen gyümölccsel együtt könnyen összehozhatsz egy finom turmixot.
Én reggelire leggyakrabban french toastot eszem vagy omlettet. A french toastot fehérjepor-tojásfehérjelé kombóval csinálom, az omlettet is úgy h 1 tojás + kb 100g fehérjelé.Ez már reggel úgy megdobja a fehérjebevitemet, hogy utána már simán öaszejön. Ja, meg sajnos nálam napi 1 fehérjeszelet lecsúszik.
Amúgy fehérjeturmixot én sem szeretek inni, pedig jókat szoktam venni. Max úgy szeretem, ha mirelit gyümit is turmixolok bele, az ilyenkor nyáron brutál jólesik:)
Aldiban vannak magas fehérjetartalmú joghurtok és krémtúró, de Müller tejberizsként is létezik hozzáadott cukor nélküli, fehérjében gazdag változat. De ott vannak a hüvelyesek, a humusz, magvak.
Fehérjeporból is vannak finomak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!