Miért nem fogyok tovább 1300 kalóriás étrenddel?
Kb. 2 hete kezdtem el csinálni egy ilyen diétát ahol napi 1300 kalóriát viszek be. De most a héten megálltam a fogyásban és még feljebb is ment.
100 kg-ról kezdtem most vagyok 95-ön de voltam egy ideig 94-e is. Először az ugrott be hogy lehet, hogy túl kevés amit be viszek és elkezdtem tartalékolni, de akkor meg eddig miért ment a fogyás?
Még utána az is eszembe jutott hogy lehet, hogy így nyáron több vizet tárol el a szervezet, bár nem tudom hogy van-e ilyen.
Vagy esetleg folytassam és előbb utóbb újra beindul a fogyás?
19/F
Ekkora súllyal, férfiként ez éhezés, ne csináld. Teljesen normális, hogy megtorpant a fogyásod, idővel beindul.
Keress egy kalkulátort, számold ki hogy mennyit kellene bevinned 500, max. 1000kcal deficittel, és 1500kcal alá ne menj semmiképp.
100 kilóról én 1700 kalóriás étrenddel kezdtem el fogyni, nagyjából heti 1 kilós ütemben. Kicsit mozogtam is mellette.
Viszont a napi súlyméregetésnek semmi értelme, a trendet kell figyelni.
Biztos jól számolsz amúgy mindent? Főtt ételt a nyers hozzávalók alapján mérünk, folyadékokat is kell számolni stb.
Kevés kalória. A szervezeted éhezik és úgy gondolja, hogy raktároznia kell. Számold ki inkább a kalóriaszükségleted és azt állítsd be fogyáshoz. Sokkal kellemesebb lesz.
Mindenképp folytasd, jó úton haladsz! :) Sétálgass sokat és egyél, annyit amennyi az egészséges fogyáshoz szükséges.
Ha pedig úgy érzed, hogy túl sok vizet raktároz a szervezeted néha-néha igyál egy csalánteát!
Látom egy pár ember el van tévedve. A testünk ilyen szempontból elég buta, nincs olyan, hogy raktározni kezd. Ha fogyunk, akkor az anyagcserénk lelassul (kis mértékben), ezért van az, hogy pl. 2000kcal-ról lemegyünk 1700-ra FOKOZATOSAN. Ha egyből 1300kcal-án vagy akkor onnan nemigen tudsz elvenni, számold ki mennyit kell enned (pl. Kalóriabázis, Yazio, Myfitnesspal) szintentartáshoz és nézd meg hogy 2-3 nap után valtozott-e a súlyod;
-Ha nőtt vegyél el belőle kb. 200-at
Ha így se csökken újabb 150 stb...
-Ha nem változik akkor vidd le egy kicsit majd nézd meg mi történik
-Ha csökken akkor minden renben.
Még1 dolog a mérésekkel kapcsolatban:
Amikor méred magad akkor
-Reggel hasonló időpontokban mérd
-WC-zés után
-Víz és kaja nélkül
-Ruha nélkül (gondolok én alsógatyára, boxerre stb...)
Ha számolod akkor az olajat amiben sütsz, fűszerkeverékeket is mérd bele mert sok kcal tartalmaznak.
Ha ezekre figyelsz akkor fogynod kell. Ha mégsem (amit nemhiszek), akkor járj utána jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!