Mit esztek reggelire, ami édes, de nem zabkása?
Azokon kívül amiket már írtak, én még zablepényt vagy túrógombóc tejbegrízt szoktam csinálni. A zablepényhez egy tojást összekeverek 10-20 gramm zabbal, egy kis édesítővel, fahéjjal, illetve attól függően hogy a zab mennyi tojást vett fel, lb 10 gramm fehérjeporral. Ilyen sűrűbb amerikai palacsinta állagúra keverem, serpenyőbe öntöm és megsütöm egy kevés olivaolajon, aztán natúr joghurtot és gyümölcsöket szoktam a tetejére tenni.
A túrógombóc tejbegrízhez annyi evőkanál rizslisztet keverek a forró tejhez, amennyi dl tejet használtam (én zabtejből szoktam). Teszek hozzá édesítőt, egy kevés citromhéjat, sűrű tejbegríz állagúra főzöm, aztán teszek bele túrót (ránézésre, amennyit jónak látok), és a tetejére ennek is joghurtot teszek, egy kevés poreritritet néha, illetve bogyós gyümiket. Nagyon finom, és tényleg olyan íze van, mint a túrógombócnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!