Írnál egy listát mit egyek mit ne?
Kaloriat kene szamolni es sportolni kell kerdezo, nem listakat irogatni es salatan elni.
Kaloriadeficittol fogsz fogyni, nem attol, ha kisebb tanyerbol eszel.
A viz nem fogyaszt termeszetesen, de inni nyilvan kell :)
Nem-nem-nem.
Bármit lehet enni mértékkel. Ha kalóriát fogsz számolni, akkor nézd meg pld. a kaloriabazis.hu-n 1 hétig, hogy mit és mennyit eszel/iszol, abból már tudsz következtetni, hogy mik azok, amivel csínján kell bánni.
Igen, egyetéretek az előttem szólóval!
Egyébként van egy jó könyv: A tökéletes diéta a neve (Perfect Health Diet) .
Teljes értékű ételekre épìt. Érdemes lenne elolvasnod, elég komprehenzìv összefoglalója annak, hogyan kéne táplálkoznunk.
Szerintem hagyd el:
- glutén
- tejtermékek
- cukor
- egyesek azt mondják a hüvelyeseket is, de ha ez neked nem okoz problémát fogyaszthatod is. Nekem nincs vele bajom és bátran eszek belőle. Bár egyes tanulmányok szerint a lektinek miatt károsak lehetnek az emberre nézve.
Egyél 60% teljes értékű növényi ételeket (rizs+krumpli mehet, gabonák nem, esetleg a gluténmentes gabonák jobban, de ekkornis figyelj arra, hogy a teljeséo formáját fogyasztasszd és ne pl. lisztes termékeket. Ha ez nehéznek tűnik kezzd úgy hogy csak TK kenyeret eszel és folyton csökkented az adagot) és 40%-ban állati eredetűeket. Ezt később akár csökkentheted is.
Nem akarok ilyeneket mondani, hogy legyél vegán meg TÉNÉ, de egyébként hasznos lehet egyre több vegán-TÉNÉ étel fogyasztása is.
Ami a gyümölcsöt illeti szerintem nyugodtan mehet napi 3 adag gyümölcs, viszont ajánlják, hogy étkezés után rögtön fogyasszd, mert akkor nem okoz olyan szintű vércukor emelkedést. Semmi esetre csak magába nasizz rajta.
A teljes értékű, tápanyag gazdag értenddel nem csak vékonyabb, de egészségesebb leszel.
Folyadékként vizet és min. napi 3 pohár zöldteát fogyassz, esetleg kávé is mehet vagy feketén vagy növényi tejjel. Napi 2L vìz legyen meg.
Egyébként a nagy mennyiségű vìz fogyasztás csökkenti a vìz retencióját a szervezetben, szóval kimosódnak ezek a szövetek közti raktárak. Egyesek ezt kötik pl. narancsbőr kialakulásához.
Érdemes elkezdeni böjtölni, és ha belefér a heti 3 kardió és erősìtő edzések mellett, akkor jógázhatnál is.
Sok sikert!
5-ös azért lett lepontozva, mert zöldséget és gyümölcsöt sem lehet bármilyen mennyiségben fogyasztani.
6-os azért, mert nem kell a glutént, és a tejtermékeket sem kihagyni, hacsak nincs valakinek erre érzékenysége.
Szerintem ez jó tipp:
- Tudod, hogy nem vagy vegán, TÉNÉ, de dr. Gregernek van egy jó appja, Daily Dozen a neve, van egy 21 tweaks nevű funkciója ami jól beépíthető fogyókúrába. Most nem akarom leírni mindet, de töltsd le és olvasgass hozzá a neten, mert tényleg működik! 😉
Ha megeszed azokat a dolgokat naponta amiket ìr (mind teljesértékű), egy kis állati eredetű dologgal kiegészítve, ha igényled, akkor garantáltan nem leszel éhes, és nem fogsz már tudni hízlaló junk-ot enni.
A gabonáknál figyelj arra, hogy fogyasszd a teljes gabonaszemet, pl. barnarizs és ne csak feldolgozott liszes verziót, hiába teljeskiörlésű. Mivel az ilyen lisztes dolgok gyorsan felszívódódnak.
Szerintem arra értette az előző válaszolo a glutén elhagyását, hogyha kizárod az étrendedből a búzalisztes dolgokat pl. péksüti, akkor egy csomó hízlaló junk-tól amúgy is elesel. Na ebben lehet valami ráció.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!