Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hány kalóriával nőhetett meg...

Hány kalóriával nőhetett meg a kalória bevitelem?

Figyelt kérdés
2 hete dolgozok 8 órában könnyű fizikai munka folyamatos állással és sétával január óta 650 kcalt ettem 30 kg fogytam jelenleg 171/56 kg vagyok és 25 éves.. Vajon mennyivel ehetek többet kcalban illetve chval? Ha felemelem 1000 kcalra az jó? Vagy soknak fog számítani? Sajnos magamon értem, hogy nem elég a 650 kcal 😫

2021. máj. 28. 21:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
91%

Hát a beviteled az semmivel nem nőtt még meg. De a szükségleted, ami egyébként is kb 1600- 1700 kcal, az több lett most, olyan 2000- 2200.

Nem nagyon tud lelassulni az anyagcsere, nem olyan ügyes a szervezet. Ilyenkor inkább az étvágy borul fel és nem fogsz pl táncolni főzés közben, szóval minden nem tjdatos vagy szükséges kalóriaégető tevékenység szünetel, túl fáradt vagy hozzá.

Szerintem 1000-re nyugodtan felmehetsz rögtön, csak ne terheld meg a gyomorodat, velem is volt sajnos ilyen és én nagyon puffadtam, mikor vissza akartam szokni a rendes kajára. Próbálj szedni egy rövid probiotikum kúrát meg igyál emésztésjavító teát, esetleg vannak emésztőenzimes tabletták is.

És utána ütemesebben (heti 100 kcal pl) emelhetnéd 1700-ig mert annyit most is elégetsz. Ott megálhatsz és ha azt tapasztalod, hogy azon is elkezd csökkenni a súlyod, emelj rajta 100at. Így feljuthatsz 2200ig.

Nekem is volt egy ilyen jellegű kis kalandom, és kb 1.5 évvel később, kisebb a súlyom és mégis 2000 kcal-lal már fogyok... Szóval ne add fel, lehetséges nem visszahízni, csak nehéz, de még így is jobban jársz, mintha visszaszednél mindent és utána kéne teljesen elölről indulnod.

2021. máj. 29. 09:05
 12/13 anonim ***** válasza:
73%
Megint egy “650 kcal-t eszek 3 hónapja, de még vígan élek” troll
2021. máj. 29. 09:55
 13/13 anonim ***** válasza:
49%

Nem lessz jojo... Mivel ha hízok vissza veszek megint... 😉

Legtöbb esetben pont ez okozza a jojózást.

Elkezded felemelni, mert elérted a kívánt eredményt és elkezdessz hízni. Bepánikolsz, nagyon visszaveszel, újra megvan az eredmémy, majd megint lazítasz és elhízol.

Ez így nem fog működni. Lassan fokozatosan, biztos, hogy visszaszedsz valamennyit, de majd leadod utánna normálisan, egészségesen, nem úgy, mint egy idióta, ahogy a most tetted.

2021. máj. 29. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!