1300 kalória kevés?
163 cm magas, 77 kg lány vagyok. 24 éves. Vegetáriánus másfél éve. 80%-ban ülő munkám van, 20%-van könnyű fizikai munka. Sportolni nem sportolok, de van kutyám és vele naponta 2-szer fél órát sétálok.
1300 kalória jó ha fogyni akarok?
Másfél hete eszek kb 1300 kalóriát/nap, és eddig jól bírom.
Egyébként ma pl ezt ettem:
Reggeli:
1 fehérjeszelet 200 kalória, 200 g eper 60 kalória
Ebéd:
zacskós leves 270 kalória, 100 g eper 30 kalória, 25 g mogyoró 150 kalória
Vacsora:
200 g túró 200 kalória, 70 g kifli 180 kalória, 100 g saláta 30 kalória, 1 doboz 0% kakaó 150 kalória
Tegnap:
Reggeli:
1 csomag jóreggeltkeksz 200 kalória, 1 banán 90 kalória
Ebéd: 200 g lencsefözelék 250 kalória, 50 g kifli 120 kalória, 1 fehérjeszelet 130 kalória
Vacsora: 2 tojás 140 kalória, 50 g light sajt 110 kalória, 50 g kifli 120 kalória, 200 g eper 60 kalória
Hhm, amit ajánlanék:
Fehérjeszeket, jóreggelt helyett készíts zabkását, vagy zöldséges rántottát, vagy joghurt tálat gyümölcsökkel.
Az ötösnek meg üzenem, hogy a gyümölcscukor meg a finomított cukor nem egy liga, és itt nem az eper lesz a problémás, hanem ezek a protein és reggeliző szeletek.
A protein szelet valóbban tartalmaz fehérjét, de ezek úgy vannak kitalálva, hogy nagy fizikai megterhelés, pl hegymászás során legyen nálad egy kalória bomba, amit nem kell cipelni.
Ezzel az a gáz, hogy a tápanyag bemegy, de éhes maradsz.
Az eper ezzel szemben nem annyira kalória sűrű, jobban kitölt, és ha rápakolod egy natur zabkására, egy kis chia maggal, az ad rostot, vitaminokat és fehérjét is a diétádhoz, anélkül, hogy éhes maradnál.
100g saláta az jó sok, pláne ha zöld levelekből áll össze. Ezt szerintem jól csinálod, koncentrálj a friss vagy párolt, grillezett zöldségekre kérdező.
A legtöbb zöldséget elég csak párszor megkeverni pár milliméter forró vízben, nem kell őket ezer évig főzni.
Grillezve minden zöldség finomabb, én pl szoktam csinálni ezt a vega levest. 3-5 féle zöldséget összekockázok, pl karfiol, hagyma, édesburgonya, paprika, sütőtök. Megszórom pl curry porral, garam masalával, csilli pehellyel, sóval-borssal, és fújok rá 5-6 egy kalóriás főzősprét. Ha átsültek, akkor leturmixolom őket egy kis vízzel, és kész is a gyors, laktató leves.
Ajánlom még a sovány natúr túrót, kefírt, görög joghurtot, buggyantott tojást, csicseri borsót, edamame babot mint fehérje forrást.
Avokádót is vehetsz, ha nem eszel húst, az azon megspórolt pénzből kijön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!