Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Lehetséges, hogy ez ennyire...

Lehetséges, hogy ez ennyire kevés kcal lenne?

Figyelt kérdés

reggeli: 4 szelet sonka(4x8kcal)

4 szelet abonett (4x16 kcal)

1 db kockasajt (41 kcal)

reggeli összesen:131 kcal

tízórai: 2 db mandarin (47x2 kcal) 94 kcal

ebéd: 2 szedőkanál paradicsom leves (150 ml) kb 45 kcal

90g harcsa filé, nem panírozva (86 kcal)

75g bulgur (62 kcal)

70 g párolt cékla (30 kcal)

ebéd összesen: 223 kcal

uzsi: 1 db oats szelet (171 kcal)

vacsora: 20 g zabpehely natúr (37x2 kcal)

100 g natúr joghurt (58 kcal)

vacsora összesen: 132

egész napom: 751 kcal

kalkulátorral számoltam, de ez nekem annyira kevésnek tűnik. Szerintetek igaz lehet?

2021. jan. 7. 09:12
1 2
 1/14 anonim válasza:
81%
IGEN! ez mindenféleképpen kevés kalória, igy csak izmot fogsz veszteni nagy részt. Keress egy másik kalkulátor nagyon sok van a neten. Én ajánlom a YAZIO alkalmazást nekem segített es segít jelenleg is.
2021. jan. 7. 09:36
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igazából többet egyenlőre nem tudok enni, hiába próbálkozok. 170 cm magas vagyok, jelenleg 50 kg. Azért eszek 5x egy nap, mert egyszerre többet nem tudnék. DE néhány kg (kb2) pluszt nem bánnék meg ha feljönne rám, de ezt nem az édességekkel és a ,,rossz" szénhidrátokkal szeretném elérni.
2021. jan. 7. 09:48
 3/14 anonim ***** válasza:
57%

Az izomvesztés elkerülése miatt nagy mennyiségű fehérjebevitel az ajánlott. A nagyon minimális az testsúly kilogrammonként 1 gramm (azaz ha 50 kg vagy, akkor 50 gramm tiszta fehérje), de az ideális az olyan 2 g/tskg körül van. Az étrended alapján megpróbáltam kiszámolni hogy mennyit viszel be:

sonka: 4,7g

abonett: 2,3g

kockasajt: 1,9g

Mandarin: 1,4g

paradicsom leves: 1,1g

harcsa filé: 14,8g

bulgur: 2,3g

cékla: 1,1g

oats: ezt nem tudom, sok féle van, kb. 4g

zabpehely: 3,4g

joghurt: 2,9g

Összesen: 39,9 gramm

És most nagyon jó indulatú voltam, mert a zöldségekből, gyümölcsökből, szénhidrátforrásokból származó fehérjéket nem is szoktuk beleszámolni, csak a húsokból, tejtermékekből, hasonlókból származókat, mivel azok nevezhetőek teljes értékűnek. Szóval erősen ajánlott a fehérjebeviteled növelni, húsokkal alapvetően.

2021. jan. 7. 10:58
 4/14 anonim ***** válasza:
60%
#3 vagyok. Az valahogy elkerülte a figyelmem az előbb, hogy tömeget szeretnél növelni. Amit írtam izomvesztést és ahhoz ajánlott fehérjebevitelt, az diétára és/vagy súlyzós edzésre vonatkozik. Ha ezek nem állnak fenn, akkor nincs szükség ekkora mennyiségre. Viszont ez a kalória bevitel nagyon kevés tömegnöveléshez. Legalább x3 ha el is akarsz érni valamit. Viszont ha csak eszel, akkor az így felszedett testtömeg 100 %-ka zsír lesz. Ez nem tudom hogy mennyire ideális a számodra. Ha viszont el kezdesz edzeni, rendesen minden izomcsoportra, akkor tudsz felszedni izmot is, viszont ahhoz megint magas fehérjebevitel kell!
2021. jan. 7. 11:04
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget. Nem zsírt szeretnék növelni, az izomnak jobban örülnék, bár tudom hogy ehhez mozognom is kell. Minden nap megpróbálok teljesíteni egy HIT edzést. Chloe Ting edzése.

(14 éves lány vagyok)

2021. jan. 7. 11:06
 6/14 anonim ***** válasza:
74%
Ne csak HIIT edzést csinálj, súlyzós, és saját testsúlyosokat is, mert úgy fogsz tudni izmot szedni magadra. Chloe Tinget én is csináltam régen, de nem volt hatékony számomra, Bailey Brown és Lilly Sabri edzéseit ajánlom, nekem nagyon hatékony volt.
2021. jan. 7. 12:01
 7/14 anonim ***** válasza:

Nekem a bulgur és a sonka gyanús, hogy az több lehet, de a többi valósnak tűnik.

Meg mi az, hogy SZELET sonka. Hány gramm, mennyire zsíros, az a kérdés.

Igaz, hogy sokszor vizes a sonka...

2021. jan. 7. 12:57
 8/14 anonim ***** válasza:

Nagyon diétás dolgokat eszel.

Nem tudnál tápanyagdúsabb dolgokat megenni?

Pl. sajt, vaj, túró, tej, húsok?...

2021. jan. 7. 13:01
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Abonettet felejtsd el!

Reggeli legyen 2-3 tojás, sonkával, vagy szalonnával, zöldséggel, teljes kiőrlésű kenyérrel.

Tízórai, uzsonna rendben. Ebédre a hús mennyiségét duplázd! A bulgur ugye nyersen ennyi? Ha igen, OK, ha nem, akkor az is dupla!

A vacsora nagyon gyenge. Én oda is tennék be valami fehérjét, hús, sajt, túró, bármi... És kenyér. Akár magkenyér, az kalóriadús is.

Mindenesetre a mostaninak kb 2,5-szeresét meg kellene ennek ahhoz, hogy picit felszedni, de legalább szinten tarts!

2021. jan. 7. 13:06
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Mar attol ehenhaltam hogy elolvastam ezt, pedig 55 kilos nő vagyok.
2021. jan. 7. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!