Lehetséges, hogy ez ennyire kevés kcal lenne?
reggeli: 4 szelet sonka(4x8kcal)
4 szelet abonett (4x16 kcal)
1 db kockasajt (41 kcal)
reggeli összesen:131 kcal
tízórai: 2 db mandarin (47x2 kcal) 94 kcal
ebéd: 2 szedőkanál paradicsom leves (150 ml) kb 45 kcal
90g harcsa filé, nem panírozva (86 kcal)
75g bulgur (62 kcal)
70 g párolt cékla (30 kcal)
ebéd összesen: 223 kcal
uzsi: 1 db oats szelet (171 kcal)
vacsora: 20 g zabpehely natúr (37x2 kcal)
100 g natúr joghurt (58 kcal)
vacsora összesen: 132
egész napom: 751 kcal
kalkulátorral számoltam, de ez nekem annyira kevésnek tűnik. Szerintetek igaz lehet?
Az izomvesztés elkerülése miatt nagy mennyiségű fehérjebevitel az ajánlott. A nagyon minimális az testsúly kilogrammonként 1 gramm (azaz ha 50 kg vagy, akkor 50 gramm tiszta fehérje), de az ideális az olyan 2 g/tskg körül van. Az étrended alapján megpróbáltam kiszámolni hogy mennyit viszel be:
sonka: 4,7g
abonett: 2,3g
kockasajt: 1,9g
Mandarin: 1,4g
paradicsom leves: 1,1g
harcsa filé: 14,8g
bulgur: 2,3g
cékla: 1,1g
oats: ezt nem tudom, sok féle van, kb. 4g
zabpehely: 3,4g
joghurt: 2,9g
Összesen: 39,9 gramm
És most nagyon jó indulatú voltam, mert a zöldségekből, gyümölcsökből, szénhidrátforrásokból származó fehérjéket nem is szoktuk beleszámolni, csak a húsokból, tejtermékekből, hasonlókból származókat, mivel azok nevezhetőek teljes értékűnek. Szóval erősen ajánlott a fehérjebeviteled növelni, húsokkal alapvetően.
Köszönöm szépen a segítséget. Nem zsírt szeretnék növelni, az izomnak jobban örülnék, bár tudom hogy ehhez mozognom is kell. Minden nap megpróbálok teljesíteni egy HIT edzést. Chloe Ting edzése.
(14 éves lány vagyok)
Nekem a bulgur és a sonka gyanús, hogy az több lehet, de a többi valósnak tűnik.
Meg mi az, hogy SZELET sonka. Hány gramm, mennyire zsíros, az a kérdés.
Igaz, hogy sokszor vizes a sonka...
Nagyon diétás dolgokat eszel.
Nem tudnál tápanyagdúsabb dolgokat megenni?
Pl. sajt, vaj, túró, tej, húsok?...
Abonettet felejtsd el!
Reggeli legyen 2-3 tojás, sonkával, vagy szalonnával, zöldséggel, teljes kiőrlésű kenyérrel.
Tízórai, uzsonna rendben. Ebédre a hús mennyiségét duplázd! A bulgur ugye nyersen ennyi? Ha igen, OK, ha nem, akkor az is dupla!
A vacsora nagyon gyenge. Én oda is tennék be valami fehérjét, hús, sajt, túró, bármi... És kenyér. Akár magkenyér, az kalóriadús is.
Mindenesetre a mostaninak kb 2,5-szeresét meg kellene ennek ahhoz, hogy picit felszedni, de legalább szinten tarts!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!