Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Lehetséges, hogy ez ennyire...

Lehetséges, hogy ez ennyire kevés kcal lenne?

Figyelt kérdés

reggeli: 4 szelet sonka(4x8kcal)

4 szelet abonett (4x16 kcal)

1 db kockasajt (41 kcal)

reggeli összesen:131 kcal

tízórai: 2 db mandarin (47x2 kcal) 94 kcal

ebéd: 2 szedőkanál paradicsom leves (150 ml) kb 45 kcal

90g harcsa filé, nem panírozva (86 kcal)

75g bulgur (62 kcal)

70 g párolt cékla (30 kcal)

ebéd összesen: 223 kcal

uzsi: 1 db oats szelet (171 kcal)

vacsora: 20 g zabpehely natúr (37x2 kcal)

100 g natúr joghurt (58 kcal)

vacsora összesen: 132

egész napom: 751 kcal

kalkulátorral számoltam, de ez nekem annyira kevésnek tűnik. Szerintetek igaz lehet?

2021. jan. 7. 09:12
1 2
 11/14 Mr.Q77 ***** válasza:

még olvasni is rossz volt.

persze hogy nem bírsz enni mert már összeszűkült a gyomrod.

14 évesen még fejlődik a szervezeted ezzel a mennyiségi (és talán minőségi) éhezéssel ebben a korban nagyon rosszat teszel a szervezeteddel.

Nyugodtan növeld a kalóriákat (duplájára/triplájára pláne ha edzel rendessen keményen) és a fehérjét.

Iktasd be a tojást (akár minden nap) az anyatej után a legmagasabb biológia értékekkel bíró táplálék (ár értékben verhetetlen) . Több minőségi komplex szénhidrátot kellene fogyasztanod (teljes kiőrlésű durumtészta/ (basmati vagy barna) rizs, abonet meg ezeket felejtsd el. helyett ugyancsak teljes kiőrlésű vagy szénhidrát csökkentett magvas kenyerek, vagy ott van a PUR-PUR kenyér alacsony glikémiás indexű tele van magvakkal pirítva isteni. Natúr tonhalkonzervből tojás hozzáadásával (meg kapribogyó stb nézd meg neten) csinálsz magadnak hal pástétomot, ez akár reggelire vacsorára pl pirított pur-pur kenyérrel egy viszonylag olcsó de mégis tápláló magas fehérje tartalmú kaja.

És edz rendszeresen (heti min.3) és ne félj a súlyzós edzésektől (igazából ezektől lehet csak fejlődni ezek a leghatékonyabbak) sokat számít ha fiatalon kemény edzésekhez szokik a delikvens, meghálálja a szervezet.

Esetleg kovid után próbáld ki a kettlebellt valamilyen szervezett csoportos formában. De előtte egyél normálisan mert edzés felénél meghalsz ;)

2021. jan. 7. 17:00
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom ismeritek e a kravmaga edzést, arra jártam rendszeresen vírus előtt. Ez egy küzdősport, amit imádtam. A sonkát azért írtam szeletben, mert ez a dulano sertéssonka a kaloriabázis oldalán fent van kcal/ szeletre is. Ezzel számoltam. A főtt bulgur ennyi kalória, ezt is ugyan azzal a számlálóval számoltam ki. A sonka nem zsíros, és elég vékony is. A főtt/ sült tojást pedig azért nem fogyasztom, mert utánna fáj a hasam, puffadok, rossz a közérzetem. Enyhén allergiás vagyok rá, de az érdekes az, hogy máskor nem jön elő, pl ha egy tészta tojásos. Tésztákat szoktam fogyasztani, és zöldségeket is. De minden választ köszönök.
2021. jan. 7. 19:29
 13/14 A kérdező kommentje:
Ohh az előbb elírtam. Az a 14 17-nek indult, csak a telefonomon elnyomtam. Ismét bocsi ezért
2021. jan. 7. 19:34
 14/14 anonim válasza:

Igen lehetséges, de ez hosszútávon káros. A minőségi tápanyagra mindenképpen szükséged van. És a mennyiséget sem szabad ennyire lecsökkenteni. Még az 1200 kcal is sokszor nagyon kevésnek bizonyul. A jó táplálék elosztással illetve mozgással sokkal jobb eredményeket érhetsz el . Nem mellesleg kevesebb szenvedést is okoz. :)

Üdv, egy dietetikus hallgató

2021. jan. 17. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!