Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fogyózás és több ?

Fogyózás és több ?

Figyelt kérdés

Tehát lefogytam 8 kilót 2 hónap alatt. Sajnos utólag belátom elég drasztikus diétát követtem.

Számoltam minden nap a kalóriákat, átlagban 550-et ettem, tudom hiba volt, kis adagokat ettem, összeszűkült a gyomrom stb. nekem fogyáshoz a napi kalóriaszükséglet elég kevés (1100kcal) mivel különösen alacsony vagyok, 148 cm. 46 kg voltam, most vagyok 38-39.

Én sajnos még mindig ducibbnak látom magam, pedig sokan mondják milyen jól nézek ki.

Az utóbbi időben fáradékonyabb is voltam (nem csodálom) többször rávettem magam, hogy ez így nem mehet, többet kell ennem, de kb. egy öt napja eszek (már) napi 7-800 kalóriát, jövő héten már 8-900 lesz és így megyek szépen felfele.

Gondolom mondanom sem kell, anyagcserém belassult.

De igazából a lényeg hogy ezzel a módszerrel vissza tudom normálisra állítani a napi kalóriaigényemet és az anyagcserémet?

És, hogy ezzel a magassággal normál ez a súly? Vagy testképzavarom van, mi lehet?

A fogyás természetesen megállt az utóbbi 5 napban, sőt a súlyom talán picit feljebb is ment. Ez normális? Vissza tudom állítani az anyagcserém és a kalóriafogyasztásom, vagy ez már biztosan jojó?

2021. máj. 8. 16:08
 1/6 anonim ***** válasza:
79%

38 kiló, " ducibbnak látom magamat". Hát ezen berosáltam.

Pszichiáter!!

2021. máj. 8. 19:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem van egy kis testképzavarod, még 46 kg-mal se lehettél duci, nem hogy most. Szerinted egészséges egy ilyen gyereksúly egy felnőtt (?) embernek, vagy akár egy kamasznak? Nem nagyon. Tényleg fejezd be ezt a butaságot. Az ilyen minimális kalóriával szerencsére saját tapasztalatom nincs, de sok helyen ezt láttam, hogy így fokozatosan emelik vissza, szóval gondolom működhet. Valamennyit lehet visszaszedsz, de abszolút rád fér. Inkább szedj magadra egy kis izmot, sokkal jobban fogsz kinézni.
2021. máj. 8. 19:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlen van ott az anorexia hasthag, te is tudod hogy az vagy, kérlek fordulj orvoshoz!
2021. máj. 9. 00:14
 4/6 anonim ***** válasza:
48%
Noknek elvileg magassag -110 a normalis. Az neked 38kg pont 🤷‍♂️
2021. máj. 10. 22:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
4-es, ez egy elég csalóka becslés alacsony embereknél azért. Egy 170 cm magas, 60 kg-os nőnek valóban egészséges a súlya, de a kérdezőnek a BMI-je (ami szintén egy becslés csak, de legalább nem egy konkrét számra mondjuk, hogy az a "normális" súly) az egészséges alsó határa alatt van bőven. Meg egyrészt senkinek nem lehet egy adott súlyra azt mondani, hogy az az ideális, ennél kicsit bonyolultabb az emberi test. Másrészt a kérdező napi néhány száz kalóriával éheztette le ide magát, egyértelműen evészavarra hajlamos, most ezt a kommentedet lehet úgy fogja értelmezni, hogy ez a normális súly, de ő vékony akar lenni, és mégis folytatja... Ne biztassunk már embereket arra, hogy 38-40 kg-ok akarjanak lenni.
2021. máj. 10. 23:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Sziasztok láttam a válaszokat, végül annyit írnék még hozzá, hogy orvos nélkül is rájöttem, gond van. Fejben eldöntöttem, hogy ez így nem mehet tovább, így nem leszek sportos, ez így semmire sem jó. Elkezdtem növelni a napi kalóriabevitelem, először 700 majd 900, most 1100-nál járok. Már most érzem a hatását, nem szédülök reggelente, felgyorsult az anyagcserém. És végre meg bírok enni olyan ételt, pl.: csoki, tészta, magvak amit eddig nem ettem. Amint említettem, nem fordultam orvoshoz, és tudom még a napi 1100 kalória sem elég de azért büszke vagyok magamra hogy ezt így fejben eldöntöttem és köszönöm a válaszokat.
2021. máj. 22. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!