Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Diéta, edzésterv, kalóriaszáml...

Diéta, edzésterv, kalóriaszámlálás: jól csinálom?

Figyelt kérdés

Belekezdtem egy kalóriaszámlálós diétába, a Yazio nekem 95 kg-ra olyan 1500 kalóriát adott meg és azt próbálom tartani. Nem rohanok, életmódváltást szeretnék, nem instant bikinibodyt. Sose voltam vékonyka, de most az elmúlt pár évben felszaladt rám kb 20 kg, és most már ez tarthatatlan. Annak ellenére, hogy nőként vagyok ilyen súlyú esztétikailag nem olyan gáz. Nyilván nem vagyok filigrán alkat, de elég szerencsésen oszlik el rajtam a súly. De azért aggódok, hogy kifogyom a bundámat, úgyhogy nem akarok hirtelen sok tömeget sem veszteni.

Fura mód amíg eddig le se tojtam mit zabálok össze, most annál inkább aggódok, hogy egészségesen étkezzek. Csirkemell, fehérhúsú halak, lazac, zöldség, gyümölcs, zabpehely, quinoa, kuszkusz, bulgur, rizs, tej, sajt, túró, sovány felvágott, tk péksütik valamennyire... inni csak víz vagy üres tea, illetve néha egy kis bor, de azt beleszámolom a kalóriákba. Ezeket próbálom úgy elosztani, hogy a fehérje-zsír-szénhidrát arányait nagyjából tartsam.

Ezek mellett elkezdtem Chloe Ting challengeit csinálni és ahova csak tehetem sétálok. Futni nem merek, mert egyrészt nem vagyok egy Forrest Gump, másrészt az ízületeimet is féltem a túlysúly miatt.

Egy lusta macska vagyok, aki imád enni. Most egyelőre lelkes vagyok és motivált, de félek, hogy elgyengülök. Aki végig csinálta már ezt az egészet és sikeresen él egy egészségesebb életet, az elmesélhetné, hogy a nehéz pontokon mi lendítette át, mi tartotta benne a lelket. Illetve mit gondoltok az "étrendről" és a mozgás minőségéről és mennyiségéről? Minden gondolatot, véleményt hálásan fogadok. 24 éves és 170 cm vagyok egyébként, ez még lényeges.

2021. márc. 13. 23:39
 1/2 anonim válasza:
100%
Ha 2 hét után az látszik, hogy fogytál akkor jól csinálod. Az elején sokszor még nem indul be fogyás.
2021. márc. 15. 15:09
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem a Yazio segítségével sikerült lefogynom (mindent méricskéltem), előtte sohasem jött össze.

Szerintem abszolút reális célt tűztél ki magadnak és a megvalósítás is teljesen okésnak tűnik. Esetleg a későbbiekben sétálást is beiktathatsz (5 vagy 10ezer lépést pl.)

Én amit 2 hetente beiktattam az 1 csalónap volt. Szerintem ennyit megérdemel az ember, mert így elkerüli a durva falási rohamokat.

Illetve nekem ami a segített a kezdeti motiváció utáni völgyön, hogy mintegy maratonként fogtam fel ezt, nem sprintként, vagyis hosszútávon igyekeztem nézni a fogyást, mintegy életmódváltásként gondoltam rá. És ez be is jött, szépen tartom a súlyom évek óta (én -18 kg-t fogytam kb. 6-7 hónap alatt).

Most már megengedem magamnak a csaló hétvégéket is, nincs bűntudatom, mert tudom, hogy hétközben 4-5 alkalommal mozgok és odafigyelek a helyes táplálkozásra is.

Szóval szerintem sok múlik a kiegyensúlyozott étkezésen illetve hogy olyan mozgásformát válassz, amit élvezel. (Nekem Chloe mellett nagy kedvencem Heather Robertson is, de rengeteg szuper videó van fent YT-on).

De ami talán még fontosabb, hogy fejben is elhiggye magáról az ember, hogy képes rá. Nagyon sokaknál úgy láttam, akiknek végül nem jött össze, hogy fejben nem is voltak ott, kifogásokat kerestek, stb.

Sok sikert kívánok! :)

2021. márc. 16. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!