Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Konzerv csilis babnak hogyan...

Konzerv csilis babnak hogyan számoljam a kalóriatartalmát? A "lé"-ben is van kalória?

Figyelt kérdés

[link]

Erről van szó. Az egész 400 g, de a töltőtömeg, ami gondolom csak a babot jelenti, 240 g. Viszont én nem öntöttem le róla az összes csilis szaftot(vagy lét vagy nem tudom minek hívják), így összesen 350 g volt. Tehát kb 100 g lé volt rajta. Annak mennyi lehet a kalóriaértéke? A címke szerint 100 g-ban 63 kalória van, de az csak a babra vonatkozik, vagy léstül számolják? Mert ha csak a babra akkor 240 g × 63 kalória = 151 kalória van egy dobozban.

De ha léstül akkor 350 g × 63 kalória = 220 kalória.

2021. márc. 4. 13:01
 1/3 anonim ***** válasza:
A lével együtt számolják, abban van ugye a paradicsomszósz, és ebben az esetben cukor is, szóval tuti nem nullkalóriás. De még lével együtt számolva is viszonylag alacsony kalóriatartalmú, azért egy egész doboz bab elég laktató, de csak 220 kalória.
2021. márc. 4. 13:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Töltőtömeg annak a tömege, amit beletesznek a konzervdobozba, bab és lé együtt.
2021. márc. 5. 10:18
 3/3 A kérdező kommentje:
De a bab és lé együtt nem 240 g volt, hanem majdnem 400 g.
2021. márc. 5. 12:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!