Konzerv csilis babnak hogyan számoljam a kalóriatartalmát? A "lé"-ben is van kalória?
Figyelt kérdés
Erről van szó. Az egész 400 g, de a töltőtömeg, ami gondolom csak a babot jelenti, 240 g. Viszont én nem öntöttem le róla az összes csilis szaftot(vagy lét vagy nem tudom minek hívják), így összesen 350 g volt. Tehát kb 100 g lé volt rajta. Annak mennyi lehet a kalóriaértéke? A címke szerint 100 g-ban 63 kalória van, de az csak a babra vonatkozik, vagy léstül számolják? Mert ha csak a babra akkor 240 g × 63 kalória = 151 kalória van egy dobozban.
De ha léstül akkor 350 g × 63 kalória = 220 kalória.
2021. márc. 4. 13:01
1/3 anonim válasza:
A lével együtt számolják, abban van ugye a paradicsomszósz, és ebben az esetben cukor is, szóval tuti nem nullkalóriás. De még lével együtt számolva is viszonylag alacsony kalóriatartalmú, azért egy egész doboz bab elég laktató, de csak 220 kalória.
2/3 anonim válasza:
Töltőtömeg annak a tömege, amit beletesznek a konzervdobozba, bab és lé együtt.
3/3 A kérdező kommentje:
De a bab és lé együtt nem 240 g volt, hanem majdnem 400 g.
2021. márc. 5. 12:02
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!