Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Nagyon sokat ettem ma! (?) ez...

Nagyon sokat ettem ma! (?) ez mind kb mennyi kalória?

Figyelt kérdés

4 mini kakaoscsiga

1 nagy csokis/nutellas croissant peksegbol

1 golden alma

2 ferrero

1 NAGY tanyer nokedli csirkeporkolttel (a tanyer tele volt rakva. nagyon.)

Nagyon nagy buntudatom van mindig mikor ilyen sokat eszek🥺 es az lenne a kerdesem, hogy ez mennyi kcal volt kb?

Es, hogy oszinte legyek minden "nagyobb kaja nap" utan buntudatom van a nap vegen.

Negativ kommenteket hanyagoljuk.

2021. febr. 25. 17:17
 1/9 anonim ***** válasza:
29%
Lövésem nincs ez mennyi, viszont az édesség az totális mennyiségű! Nem szabad ennyi cukros vackot enni. És ha tudod, hogy utána rossz érzésed van, akkor miért zabálsz? Nem értem... Én is fogyókúráztam, de minden fejben dől el. De az biztos, hogy amikor régen sokat ettem, ennyi édességet egy nap nem bírtam volna lenyomni 😀 👍
2021. febr. 25. 17:23
 2/9 anonim válasza:
89%
Ez nem biztos , hogy ennyi sőt valószínű nem de azok alapján amit a neten találtam 2702 kcal de ez attól is függ hogy 2 ferrero alatt mit értesz? Kettő golyó lol vagy kettő olyan sor? Mert ha 2 golyó akkor (elvileg) 1797. De mondom ez valószínű nem pontos de kb ekörül lehet. Én ezt nem tartom amúgy sok kajának de nagyon egészségtelennek igen . Persze csak ha néha eszel ennyi édességet akkor nem gáz (gondolom) de ez elég sok így.(szerintem)
2021. febr. 25. 17:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez összmennyiségre, ha átlagos testsúlyú vagy és legalább valamennyit mozogsz is, egyáltalán nem sok. Az összetételével van probléma inkább: túl sok a finomított cukor (az édességek miatt), a többi szénhidrát is finomított (gondolom finomlisztből volt a nokedli), zöldség egyáltalán nincs benne (napi fél kiló zöldség-gyümölcs ajánlott minimum), lényegében 0 az élelmi rost tartalma (minimum 25 g ajánlott, de ha fogyni akarsz, lehet akár 50 g is).

Ha amúgy normálisan, egészségesen étkezel, akkor egy ilyen naptól semmi bajod nem lesz. Ha két-három hetenként összejön egy ilyen nap, attól sem. De ha a fent leírt problémák folyamatosan fennállnak, akkor próbálj meg fokozatosan javítani az étrended összetételén. A rossz összetétel könnyen okozhat falásrohamokat.

Milyen zöldségeket szeretsz? Amit szeretsz, abból egyél gyakrabban. Ha nincs rá sok pénz, akkor ajánlom a sárgarépát, káposztát (mindkettőt lereszelve nagyon finom salátát lehet csinálni). Gyümölcsöket is ehetsz, igaz, hogy cukrosak, de legalább van bennük rost. Az őshonos fajták a legjobbak, mint alma, körte, idénygyümölcsök majd tavasszal. Zöldségből, gyümölcsből a fagyasztott is jó. Nem ajánlott viszont a gyümölcslé, akkor sem, ha frissen préselt és 100%-os. Szabad inni, de mértékkel, mert édességnek számít.

Rostforrásnak legjobbak a hüvelyesek: borsó, lencse, bab, sárgaborsó... Fokozatosan kell bevezetni, mert ha hirtelen sok rostot eszel, puffadni fogsz. Ha eszel elég rostot más forrásból, akkor a finomliszt se olyan gáz (sokan nem szeretik a korpásat).

A cukor csökkentése gondolom evidens. Ha gyümölccsel helyettesíted, az jó, mert bár abban is van cukor, az kevésbé káros a rost miatt.

Ami még fontos és kezelendő: semmiképp nem jó, ha komoly bűntudat gyötör az étkezés miatt. Ennek nem lesz jó vége, ha rendszeresen így érzel, keress fel egy pszichológust.

2021. febr. 25. 17:37
 4/9 A kérdező kommentje:

Koszonom, mentek a zold jelek.

És 17:37 (2. valaszolo) ketto golyora gondolok amugy.

Utolsonak pedig szinten koszonom.

2021. febr. 25. 17:43
 5/9 anonim ***** válasza:
kalóriabazis oldalon vagy appon magadnak is kitudod számolni vagy akár minden nap követni, hogy mikor mennyit eszel. Biztos nem 100%os pontosságú de elég jó, hogy legalább nagyjából tudja az ember, hogy hol jár éppen.
2021. febr. 25. 18:16
 6/9 anonim ***** válasza:
8%
Legjobb esetben is 2000 fölött.
2021. febr. 25. 18:28
 7/9 anonim ***** válasza:
41%
Nem tökmindegy? Te nem számolsz kalóriát. A mini, a nagy tányér mióta mértékegység? GRAMMRA PONTOSAN KELL SZÁMOLNI!!! Vegyél egy mérleget, mérd le a kajákat és vidd fel a bázisba. Csak így van értelme.
2021. febr. 25. 18:33
 8/9 anonim ***** válasza:
11%
Én egy nap sokkal többet eszek,és nem hízok 1kilót se,eddig kell még kiélvezni :DDDD
2021. febr. 25. 19:04
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Ez kB 2900kaloria, ha fogyókúrán vagy akkor rengetek, ha hízókúrán vagy, még akkor is sok
2021. febr. 25. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!