Ha megemelem a kalóriát de a limit alatt maradok, akkor elkezdek hízni?
Elvileg az alapanyagcserém 1800 kalória (82kg)
Ha eddig 800-900 kalóriát ettem és fogytam (90.2kg-ról) akkor ha megemelem a kalóriát 1000-1200-ra akkor elkezdek hízni?
Az számít hogy eddig mennyit ettem vagy az hogy a bmr alatt maradjak?
Kérlek, ne mondjátok, hogy ez kevés, csak egészséges ételeket fogyasztok és irodai munkát végzek, kb egész nap ülök.
1200 kalória egy aktív négyéves gyerek szükséglete.
Neked sacc/kb 1650 körül kéne enned, meg sportolni.
Ha túl keveset eszel csak legyengülsz, falás rohamaid lesznek és a tested éhező üzemmódba kapcsol és elkezd ezerrel raktározni.
Köszi a válaszokat, tisztában vagyok vele, hogy ez kevés, ahogy le is írtam, de tényleg nem erre vonatkozott a kérdés.
Ha egész nap ülök és dolgozom, akkor nincs se időm, se éhségem arra, hogy többet egyek.
Ez a 800 kalória nem egy zacskó csipszből és egy tábla csokiból tevődik össze, hanem egy eszpresszóból, tojásból, halakból, nagyon sok zöldségből nyersen, pároltan vagy megsütve.
Ha éhes vagyok ezen felül, akkor nyilván rossz érzéssel, de túllépem, legtöbbször azonban inkább csak azért ennék, mert szeretek enni, ami beteges és ezt próbálom mellőzni az életemből.
Tehát a kérdés arra vonatkozik, hogy a kalória bevitelem emelkedese vezet hízáshoz vagy a ha a bmr alatt maradok, akkor mindenképpen fogyni fogok?
Köszönöm, ha a feltett kérdésemet válaszoljatok meg!
Akk9r is van egy minimális kalória bevitel ami kell, és ez tuti, hogy nem 800. Emeld meg, mert ezzel csak leállítod az anyagcseréd.
Mivel ez éhezésnek számít, a tested tuti, hogy be van lassulva.
"ha megemelem a kalóriát 1000-1200-ra akkor elkezdek hízni?"
Ezt kérdezted, erre válaszoltam. (1-es vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!