Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit tegyek a zabkásámba, hogy...

Mit tegyek a zabkásámba, hogy jobban eltelítsen, de ne legyen sok a kalóriatartalma?

Figyelt kérdés

Általában fagyasztott gyümölccsel, joghurttal és zabkorpával szoktam ízesíteni (néha teszek bele Chia-magot is)

Így kb 200-230kcal/adag szokott lenni.

Mit tudnék még beletenni? Mi az, ami nem hizlal, kevés kalóriatartalmú, és eltelít?

Olvastam, hogy fehérjeport lehet még beletenni. Ez mire jó? Jobban lehet vele bírni az edzést? Eltelít? És én elég drágának találom😕..megéri megvenni szerintetek? Meddig elég egy csomag?

Ti miket szoktatok tenni a zabkásátokba? Hogyan készítitek?😊

És mikor a "legjobb" fogyasztani a zabkását? Én 13 óra körül szoktam 1 adagot, aztán általában ezután edzek, meg este szoktak 1 adagot. Ti mikor szoktátok fogyasztani?

Válaszokat előre is köszönöm!🥰

2021. jan. 23. 22:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
1 tk kakaót, túrót és némi reszelt citrom héját. Tiszta túró Rudi feeling, nyami.
2021. jan. 24. 14:27
 12/19 anonim ***** válasza:

Én ilyeneket szoktam:

Mákos-almás

Fahéjas-almás

Diós-mazsolás-almás

Répás-mazsolás-fahéjas-almás

Mákos-meggyes

Kakaós-meggyes

Kókuszos-meggyes

Túrós-meggyes

Diós-sütőtökös

Fahéjas-sütőtökös

Mogyoróvajas-sütőtökös

Mogyoróvajas-banános

Kakaós-banános

Kávés-banános

Túrós-banános

Natúr fehérjeport mindig mindegyikbe rakok, kivéve a túrósakba.

2021. jan. 24. 20:10
 13/19 anonim ***** válasza:

Ja és ezek azok amiket mostanában így télen szoktam enni. Amikor vannak a finom gyümölcsök szezonjai, akkor bővül a paletta, fügés-ricottás, epres-túrós, körtés-fahéjas stb.

Es amit kihagytam előbb es nagyon finom még, az a narancsos-kakaós.

2021. jan. 24. 20:12
 14/19 anonim ***** válasza:
Én tízóraira eszem, 30 gramm zabpehely, víz, + egy adag fehérje por. Engem eltelít, jobban, mint régen amikor gyümölccsel ettem.
2021. jan. 25. 08:39
 15/19 anonim ***** válasza:
Én szoktam bele fehérjét tenni, mert nem szeretem, ha egy étkezésemben szinte csak szénhidrát van. Plusz vannak finom, ízesítettek, így mást nem is teszek bele. Nem a legolcsóbb dolog, így kinek mi. Nekem megéri, főleg, mert izmot akarok építeni, amihez ideális ez a kombináció. Illetve engem a fehérje telít a legjobban, de ez egyénfüggő. Nem szoktam bele az ajánlott mennyiséget tenni, bőven elég nekem a fele, így sokáig elég. Akciósan, vagy nagy mennyiségben érdemes venni, miután kitapasztaltad, melyik ízeket szereted. Ahhoz pedig lehet venni 1 adagos kiszerelést. Nyilván kilóárban így drágább, viszont megéri ez a kis plusz, hogy ne vegyél nagy mennyiségben olyat, amit nem tudsz megenni az íze miatt.
2021. jan. 25. 10:42
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!😊

#15-ös: Ohh, köszönöm szépen!! Te milyet használsz? És mennyit teszel bele? És hány gramm zabkásába szoktad tenni? Eddig bevált? Építi az izmot? Mennyit edzel mellette? Edzés előtt, vagy után eszed?

1 adagos kiszerelést hol tudnék venni? DM-be, Spar-ba lehet kapni esetleg?

Ne haragudj, hogy ennyit kérdeztem, válaszodat előre is köszönöm!😊

2021. jan. 25. 11:13
 17/19 anonim ***** válasza:

Én több félét is használok. Vettem vegán, és marha fehérjét is (laktóz intoleranciám van, így nekem a tejsavó kiesik). A zabkását nem szoktam mérni, mivel épp "tömegelek", így kifejezetten hasznos, ha többet eszek belőle. Egy kis mérőkanálnyit szoktam beletenni, az körülbelül 15 gramm. Ha kevesebbe teszed, érdemes folyósabbra csinálni a kását, hogy rendesen el tudd keverni benne.

Építeni önmagában nem építi az izomzatog, ahhoz kell az enyhe kalória plusz, és a stimuláció. 4 éve edzek saját testsúllyal (rúdtánc), anno heti 4-5 órát, most a lezárások miatt csak heti kettőt, illetve itthon edzek saját súllyal, és súlyzókkal is. Sajnos nem eleget, de szinten tartásra, enyhe fejlődésre megfelel, amíg legalább olyan idő lesz, hogy kinti edző parkba kijuthassak :) Teljesen mindegy, mikor fogyasztja az ember, én reggelire szoktam, illetve délután, uzsonnára egy shake-et iszom belőle, szintén fél adag, plusz rosttal, és emésztést segítő enzimekkel. A lényeg, hogy a napi fehérje bevitel meglegyen, úgyis alvás közben épül az izomzat.

DM-ben, Rossmann-ban szoktam látni, néha Spar-ban is, de Dechatlon, Biotech, Scitech, meg az összes ilyen jellegű boltban kapható. Igazából szerintem egyet vegyél, hogy megnézd, eltelít-e, aztán eldöntöd. Nem csodaszerek ugye, szóval ha alapvetően jól eszel, nem biztos, hogy megéri. Én szeretem, meg egyszerűbb vele tartanom a fehérje fogyasztásomat. Tavaly rendes ételekkel vittem be a fehérjét, az is jó volt, csak már herótom lett a hústól, meg a mennyiségektől, amiket ennem kellett.

Ízeket azért nem írok, mert az már nagyon szubjektív. Amiket én szeretek, a legtöbben nem, amit pedig a többség szeret, az nekem műanyag ízű 😅

2021. jan. 25. 11:43
 18/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ!😊 Ki fogom próbálni!
2021. jan. 25. 14:29
 19/19 anonim ***** válasza:

Tejet, banánt. A tejtermékeket telítenek és a banán is. (A banánt én villával szoktam összetörni, és frissen belekeverni közvetlen fogyasztás előtt, állottan nem jó. Esetleg pár kanál cukrozatlan kakaóporral főzve ki a zabkását nagyon finom tud lenni. Ha kell bele, esetleg minimális cukorral édesítheted.)

Egyébként javaslom, hogy próbáld ki a turmixokat. Meglepő, de annak ellenére, mennyire kevés kalória van benne, nagyon el tud telíteni: én ha 8kor regelizek, délig nem vagyok utána éhes, de sokszor később sem.

Turmixba rakj egy pohár natúr joghurtot, egy bögre gyümit (én Tescos fagyasztott epret szoktam), 1 bögre 100% almalé vagy fekete tea, ha reggel szeretnél kicsit felébredni, kevés méz ízlés szerint ízesítésnek (1 teás kanál kb., de ha nem vagy édes szájú, akár anélkül is).

Én csináltam már gyümölcsös joghurttal is, abba viszont akkor sem kell méz, ha amúgy édesen szereted.

2021. jan. 27. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!