16 éves lány vagyok, 170 cm, kb 97 kg. Az endokrinológus azt mondta, hogy naponta 150g szénhidrátot, illetve 1000 kalóriát vigyek be a szervezetembe.Sportolok, de egy pár hete beteg vagyok, így csak napi 5-10 km-t sétálok futás helyett.
Mindig éhes vagyok 1000 kalóriával, de az endokrinológus azt mondta, annyit egyek.(Elég lekezelőek voltak, kinevettek, hogy sportolok stb, ezért nem mertem megkérdezni, hogy nem lehetne-e esetleg egy kicsivel több)
Nekem az 1000 kalória kissé drasztikusnak tűnik. Próbáld ki a kalóriabázist, ott a testi adataid és a napi mozgás típus és mennyiség alapján meghatározza hogy havi hány kg fogyáshoz mennyi kalóriát fogyaszthatsz. Nekem legalábbis segített. Illetve ne vedd a szívedre, egyes emberek nagyon érzéketlenek tudnak lenni, szerintem becsülendő, hogy igyekszel odafigyelni. Ha még tanácsolhatok valamit, a szénhidrátokbol lassan felszivodokat valassz es fogyassz sok rostot, ez enyhiti az ehsegerzetet :)
2021. jan. 3. 22:49
2/9 anonim válasza:
Feltételezhetően volt vércukorszint mérés is. Az 1 ezer kalória elegendő lehet, mint energia bevitel, de emellett a táplálék összetételével és a napi legalább 5-szöri étkezés ritmusával kell fenntartani az életvitelt. Olyan mennyiségű anyagot kell bevinni, hogy a gyomor ne legyen üres (erre a folyadék is megfelelő). Ezért kell legalább napi 5 étkezési alkalom, mivel a gyomor-bél mozgások intenzitása kb. 3 óránként erősödik fel. A kis kalória tartalmú, de rostban gazdag növényi anyagok közül a káposztafélék és gyökérzöldségek emelkednek ki, ilyen téli időben a cékla különösképpen.
2021. jan. 3. 22:49
3/9 A kérdező kommentje:
1. Köszönöm szépen, le is töltöttem :) az alapján 1500 kalória kellene naponta
2. Köszönöm, igen volt vércukorszint mérés, az 5x étkezést próbálom tartani, de, ha suli van nem igazán kivitelezhető, ha meg itthon vagyok akkor meg kimarad a reggeli meg a tízórai, mert átalszom.
Ment a zöld mindenkinek :)
2021. jan. 3. 23:17
4/9 anonim válasza:
1000 kalória egy kisgyereknek elég körübelül.
Próbálj 1500 és 1800 kalória közt enni szerintem, ha bírod akkor 1200 és 1500 között.
És ha lekezelőek és nevetnek rajtad, akkor én nem szívesen mennék oda vissza vagy hallgatnék rájuk ezután...
2021. jan. 4. 02:04
5/9 anonim válasza:
Szerintem nem elég ennyi, de ha az orvos azt mondta, akkor elég lehet. Remélem, állandó orvosi felügyelet alatt állsz ilyen drasztikus diéta során.
2021. jan. 4. 06:09
6/9 anonim válasza:
Milyen orvos az aki kinevet egy 16 éves gyereket vagy egyébként bárkit, szégyelhetné magát. Ne vedd a szívedre, hogy bunkók. Napi 1000 kalória eszméletlenül kevés, a kalóriabázisos megoldás jobb. Ha van rá keret kérd a szüleidet, hogy vegyétek valami multivitamint, nehogy vitamin hiányod legyen a diéta alatt. Fejlödésben vagy és elég magas is vagy, ne hogy koplaltasd magad 1000 kalóriás, nem csak szenvedés, de tönkre is tesz. Sok sikert!
2021. jan. 4. 07:18
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Ment a zöld👍
Vitamint mindig szedtem (most is), mert mindig vmi vitamin hiányom van. Akkor emelem kicsit a kalóriát.
2021. jan. 4. 12:17
8/9 anonim válasza:
Szia! Én is 16 vagyok, de én 1200-at tartom. Ahhoz, hogy jól lakjak soook zöldséget kell ennem, de így meg egyáltalán nem drasztikus.
Az orvosodat meg majd látogasd meg, amikor jól érzed magad a bőrödben, és akkor te nevess egy jót❤️
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!