Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Koplalás utáni jojó effektus...

Koplalás utáni jojó effektus elkerülése?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nagyon nagy butaságot csináltam. Pár hónapja 400-500 kalórián élek és még szeretnék olyan 8 kilótól megszabadulni. Ami ha jól megy, hamarosan meglesz, de utána egy egészséges ~1200 kalóriát szeretnék bevinni. Csakhogy jelenleg ugye már kb 700 kalóriától is hízok. Esetleg az megoldás lehet, hogy fokozatosan emelem olyan 50 kalóriával hetente?

Degradáló, nem célra vezető kommenteket nem szeretnék, ígyis eléggé kétségbe vagyok esve.

Nagyon köszönöm, ha segítetek nekem!

2020. nov. 29. 20:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Hát figyi, én azt tanácsolom, hagyd abba a koplalást. Én régebben volt, hogy 3 hónap alatt 20 kilót fogytam, de utána mikor rendesebben ettem, szépen jött vissza. Ha tényleg 4-500 kalórián élsz, az elég nagy sokk lehet a szervezetednek, előfordulhat, hogy inzulin rezisztenciád van. Ajánlom a zoldhaz.info oldalt, vannak jó kis írások ott. Óvatosan kezdd el emelni a kalória bevitelt. Én már nem is nézem a kalóriát, inkább az étel alapanyagra tekintek, illetve az ételre. Nem tudom mi a célod, de ha sovány, kevés zsírral rendelkező szeretnél lenni, lehet hogy a koplalás hasznosnak tűnhet, de hosszú távon nem éri meg. Ha nem szeretnél később betegségeket, szerintem inkább élvezd az (egészésges) ételeket, egyél rendesen. Olvass utána a pajzsmirigy működésének. Érdemes megtámogatni.
2020. dec. 1. 18:43
 12/15 A kérdező kommentje:

Jó lenne, ha csak azt hinném, de valóban ennyin élek. Grammra pontosan minden termék ki van számolva.

1 nap 1 kiló minusz...

Persze velejárója, hogy a hajam nagyon hullik, szédülök, erőm sincs sok.

De azt hiszem ez az óvatos emelgetés nem lenne rossz.

2020. dec. 1. 20:46
 13/15 anonim ***** válasza:
Óvatosan kezdd el emelgetni. Kezdd el élvezni az ízeket. Meglátod, még az hangulatod is megváltozhat! De megfontolandó egy multivitamin tabletta is néhány naponta.
2020. dec. 1. 21:11
 14/15 A kérdező kommentje:

Rendben, nagyon köszönöm!! Ment a felpontozás mindenkinek!

És milyen időközönként, mennyivel emeljem?

2020. dec. 2. 00:05
 15/15 anonim ***** válasza:

100 kalóriával hetente. Figyelj a testedre. Ha többet kívánsz, ne vond meg.

Egészséges ételeket egyél, töltsd fel tested vitamin, ásványi anyag, és nyomelem tartalmát. Béres csepp extrát ajánlom. Valószínűleg a gyomrod összeszűkülhetett a kevés evéstől, ne terheld túl nagy adaggal.

Egyél gyakrabban keveset. Teljes kiőrlésű gabonák, zabkása, gyümölcs, zöldség, csirke/hal, kevés extra szűz olívaolaj, bab, borsó, lencse, levesek, tojás... sok a lehetőség.

2020. dec. 2. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!