Koplalás utáni jojó effektus elkerülése?
Tudom, hogy nagyon nagy butaságot csináltam. Pár hónapja 400-500 kalórián élek és még szeretnék olyan 8 kilótól megszabadulni. Ami ha jól megy, hamarosan meglesz, de utána egy egészséges ~1200 kalóriát szeretnék bevinni. Csakhogy jelenleg ugye már kb 700 kalóriától is hízok. Esetleg az megoldás lehet, hogy fokozatosan emelem olyan 50 kalóriával hetente?
Degradáló, nem célra vezető kommenteket nem szeretnék, ígyis eléggé kétségbe vagyok esve.
Nagyon köszönöm, ha segítetek nekem!
1200 kalória sem tul sok.. Az egészséges 1800-2000 korul van. Attol fugg mit eszel. Ha félsz a visszahizastol kezdj el mozogni:)
Ezen a linken számold ki megadja mennyivel tartod a sulyod.
Köszönöm szépen!
Jó, akkor 2000 kcal, rendben. De mennyi idő után fog beállni, hogy ezzel ne hízzak?
A jó hír az, hogy nem valószínű, hogy 400-500 kalórián tengődtél hónapokig, inkább az a helyzet, hogy azt hitted ez ennyi, de valójában többet ettél (szerencsére).
A rossz hír, hogy amennyiben az első tanácsát követed, akkor ugyan valamikor újra alkalmazkodik az anyagcseréd a több kajához (úgy, ahogy a kevesebbhez is alkalmazkodott), de addig elég nagy mennyiségű zsírt fogsz felpakolni (nagy valószínűséggel).
A lassú emelésnek az a lényege, hogy amíg egyensúlyba hozod az anyagcserédet, addig se hízzál túlságosan. Bonyolultabb ennél ez a dolog, és persze vannak egyéni eltérések, de ha nem akarsz túlságosan zsírosodni (valamennyi elkerülhetetlen), akkor lassanként emeld a kalóriát. Ha nem zavar, hogy újra kell kezdened a fogyást (lehetőleg már nem éhezéssel), akkor persze emelheted azonnal is, ez a te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!