A kalóriadeficitet mihez képest kell nézni?
Ahhoz amennyit korábban eszik az ember vagy amennyit a szervezete elhasznál?
Pl ha valakinek a kalóriaigénye mondjuk 2000 kalória. Kitűzi magának, hogy 1400-at fog enni. Aztán van hogy 1600-at eszik, akkor is fogy? Vagy nem, mert beáll a szervezet 1400-ra, és az 1600 zabálásnak tűnik majd? Van jelentősége (nem egészség, hanem fogyás szempontjából) hogy az 1400 kalória hús és zöldségből áll össze vagy mondjuk tortilla chipsből?
A szervezet energia felhasználása nem állandó.
Súlytól is függ. Minnél könnyebb vagy annál kevesebb kell.
Hidegben többet igényel.
Úgy a legkönnyebb beállítani,hogy heti méréssel figyeled a súlyod.
Próbáld ki ,hogy hetente egy nap ne egyél semmit.
Egészségnek is jót tesz és fogyni is lehet. Ezt tapasztalatból mondom.
Ha a szervezet beállna 1400ra, akkor azzal tartana súlyt és nem fogyna. pont az a lényeg, hogy 2000 az igény például és így 600kcal a deficit. Ha 1600-at eszel mondjuk 1 hónap ilyen diéta után, akkor 400 lesz a deficit.
Elméletileg mindegy, hogy miből viszed be a kalóriát, gyakorlatilag viszont egészségtelen és legalább minimálisan oda kéne figyelni, hogy mennyi fehérjét, szénhidrátot és zsírt viszel be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!