Ha a kalóriadeficit számít, akkor hogyan fogytam le 20 kg-t csak a szénhidrátot számolva?
Napi 160 g CH- t tartva, kalóriára és zsírra nem figyelve ettem...
Tehát pl vacsora 30 g CH teljes kiőrlésű kenyér + mindenféle kcal dús kaja akár teperő, szalámik, sajtok, zöldség jól megpakolva, hogy laktasson :D
Most kipróbáltam, hogy számolom a kcalt és fixen ettem naponta és light dolgokkal túlléptem az 1800-at , 2000 kcalt egy nap.. és a fogyás alatt zsíros dolgokat ettem
Most akkor ez hogy van ? Elmagyarázza valaki?
A szervezet vicces tud lenni.
Pl. fogyókúráztam: egész nap betartottam a kalóriákat, mozogtam, erre másnap többet mutatott a mérleg.
Fuck, gondoltam magamban, és teletömtem magam Mekis kajával, meg egyebekkel, erre másnap kevesebbet mutatott a mérleg. chö...
nem hiszem, hogy abban voltam, mert most egy házi pizza, házi tésztával, olaj nélkül és light sajttal, sonkával is kb 400-500 kcalra jön ki...(ez egy adag, 40 g CH vacsorára)
Régen ez 40 g CH volt, zsíros sajttal, kolbásszal, sonkával, pick szalámival, hagymával stb :D nem akarom tudni hány kcalt nyomtam be így...
Úgy fogytàl, hogy az emberi szervezet fogyàsa- hízàsa a hormonhàztartàson múlik. Attól függ mit eszel, milyen minőségben, és hogy a tested egyénileg ezekre a bevitt tàpanyagokra hogyan reagàl. A te szervezeted toleràlja annyira a szénhidràtot, hogy 160 chval tudtàl fogyni 20 kgt.
Nekem pl ez nem ment annak idején, hiàba ettem kevés kalóriàt, normàl minőségű cht, és voltam nagyon sokat éhes, 160 chval semmit sem fogytam.
Inzulinrezisztens vagyok vagyis szènhidràt intoleranciàm van, elég fokozott, hatalmas súlyfelesleggel, így 80-85 g szénhidràttal sikerült 50 kilót fogynom, az itteni gyakoris- szàmokhoz képest amiket írnak a vàlaszolók, magasabb, 2300-2400 kalóriàs napokkal, de mivel nem hiszek az egész kalóriaszàmolgatàsban, így nem korlàtoztam a kalóriàkat. Ha úgy alakult, voltak 2500 kalóriàs napjaim is. A szénhidràt, fehérje zsír szàmolàsàra eleinte szükségem volt, így aztàn emiatt óhatatlanul làttam a kalóriabevitelemet is.
Én is kevés ch-val fogytam le. Nem csak a kalóriát, a ch-t sem számoltam, viszont eleve olyan ételeket ettem, amikben kevés a szénhidrát, és arra figyeltem, hogy ne vigyek be túl kevés fehérjét. Miután lefogytam, kíváncsiságból kezdtem számolni a makrókat és a kalóriát, kb. ugyanolyan étrend mellett, a nap végére 1400-1800 kcal között (átlag 1600) jött ki mindig, ch max. 100 g.
Nem tudom, hogy kalóriadeficitben voltam-e, mert régen sosem számoltam, végülis nem kizárt, bár sosem voltam nagyevő. De az biztos, hogy a vércukrom stabilabb lett, úgyhogy az inzulinszintnek jócskán lehetett benne szerepe, és a pajzsmirigy-értékeim is javultak. Jól működő pajzsmiriggyel (az alulműködővel szemben) magasabb az alap energiafelhasználás, így is létrejöhet a kalóriadeficit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!