Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha a kalóriadeficit számít,...

Ha a kalóriadeficit számít, akkor hogyan fogytam le 20 kg-t csak a szénhidrátot számolva?

Figyelt kérdés

Napi 160 g CH- t tartva, kalóriára és zsírra nem figyelve ettem...

Tehát pl vacsora 30 g CH teljes kiőrlésű kenyér + mindenféle kcal dús kaja akár teperő, szalámik, sajtok, zöldség jól megpakolva, hogy laktasson :D

Most kipróbáltam, hogy számolom a kcalt és fixen ettem naponta és light dolgokkal túlléptem az 1800-at , 2000 kcalt egy nap.. és a fogyás alatt zsíros dolgokat ettem

Most akkor ez hogy van ? Elmagyarázza valaki?

2020. júl. 5. 00:17
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Úgy fogytál, hogy kalóriadeficitben voltál.
2020. júl. 5. 00:39
 2/10 anonim ***** válasza:
28%

A szervezet vicces tud lenni.

Pl. fogyókúráztam: egész nap betartottam a kalóriákat, mozogtam, erre másnap többet mutatott a mérleg.

Fuck, gondoltam magamban, és teletömtem magam Mekis kajával, meg egyebekkel, erre másnap kevesebbet mutatott a mérleg. chö...

2020. júl. 5. 00:46
 3/10 A kérdező kommentje:

nem hiszem, hogy abban voltam, mert most egy házi pizza, házi tésztával, olaj nélkül és light sajttal, sonkával is kb 400-500 kcalra jön ki...(ez egy adag, 40 g CH vacsorára)

Régen ez 40 g CH volt, zsíros sajttal, kolbásszal, sonkával, pick szalámival, hagymával stb :D nem akarom tudni hány kcalt nyomtam be így...

2020. júl. 5. 01:14
 4/10 anonim ***** válasza:
42%

Úgy fogytàl, hogy az emberi szervezet fogyàsa- hízàsa a hormonhàztartàson múlik. Attól függ mit eszel, milyen minőségben, és hogy a tested egyénileg ezekre a bevitt tàpanyagokra hogyan reagàl. A te szervezeted toleràlja annyira a szénhidràtot, hogy 160 chval tudtàl fogyni 20 kgt.

Nekem pl ez nem ment annak idején, hiàba ettem kevés kalóriàt, normàl minőségű cht, és voltam nagyon sokat éhes, 160 chval semmit sem fogytam.

Inzulinrezisztens vagyok vagyis szènhidràt intoleranciàm van, elég fokozott, hatalmas súlyfelesleggel, így 80-85 g szénhidràttal sikerült 50 kilót fogynom, az itteni gyakoris- szàmokhoz képest amiket írnak a vàlaszolók, magasabb, 2300-2400 kalóriàs napokkal, de mivel nem hiszek az egész kalóriaszàmolgatàsban, így nem korlàtoztam a kalóriàkat. Ha úgy alakult, voltak 2500 kalóriàs napjaim is. A szénhidràt, fehérje zsír szàmolàsàra eleinte szükségem volt, így aztàn emiatt óhatatlanul làttam a kalóriabevitelemet is.

2020. júl. 5. 02:24
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Honnan tudod, hogy nem voltál deficitben, ha sem az étkezésváltoztatás előtt, sem utána nem számoltál semmit? A gyors szénhidrátokkal sok kalóriát be lehet vinni, és persze az étvágyat is fokozzák; zsír és fehérje meg előbb laktat. Fehér lisztes lángosból simán megeszem négyet, teljes kiőrlésűből max. másfelet, s az jobban is telít.
2020. júl. 5. 11:35
 6/10 anonim ***** válasza:
69%
Jól mondja a 4-es. A hìzás fogyás kérdése valóban hormonális probléma. Mivel kevés szénhidrátot, és főleg kevés cukros dolgot ettél, ezért az inzulin-szinted tartósan alacsonyan maradt, ami beindìtja a lipo-lìzist, vagyis a zsìrbontást. A kalória in-out már régen megdölt, mivel azt is figyelembe kell venni, hogy nem biztos, hogy ha az adott élelmiszerre az van ráìrva, hogy 500 kcal, akkor az a te szervezeted számára tényleg annyi lesz. Lehet, hogy nem tudod majd úgy megemészteni, és akkor kevesebb kalória jut majd a szervezetedbe belőle. Arról nem is beszélve, hogy az elégetett kalóriák számát nagyon nehéz effektìven monitorozni. A vegán étrenden is azért fogynak az emberek, mert hiába nem esznek húst és főleg szénhidrátot esznek, de ezt leginkább zöldségekből és más magas rost-tartamú dologból viszik be, ami ìgy kevésbé emeli meg a vércukrot. Szóval akárhogy nézzük a spektrum két végéről a titok nyitja a feldolgozott cukros, fehérlisztes egyszerű ch-k kiiktatása az étrendből és a nassolás megszüntetése (bámit együnk is az mindig valamennyire megemeli az inzulin-szintet, ezért ha kevésszer eszünk egy nap, nagyobb adagokat, akkor az inzulin szint, nem ugrál úgy). Napi 2-3 étkezés, egèszséges ételekkel, hogy az inzulin szint alacsonyan legyen, és akkor beindul a zsìrégetés.
2020. júl. 5. 12:43
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is kevés ch-val fogytam le. Nem csak a kalóriát, a ch-t sem számoltam, viszont eleve olyan ételeket ettem, amikben kevés a szénhidrát, és arra figyeltem, hogy ne vigyek be túl kevés fehérjét. Miután lefogytam, kíváncsiságból kezdtem számolni a makrókat és a kalóriát, kb. ugyanolyan étrend mellett, a nap végére 1400-1800 kcal között (átlag 1600) jött ki mindig, ch max. 100 g.

Nem tudom, hogy kalóriadeficitben voltam-e, mert régen sosem számoltam, végülis nem kizárt, bár sosem voltam nagyevő. De az biztos, hogy a vércukrom stabilabb lett, úgyhogy az inzulinszintnek jócskán lehetett benne szerepe, és a pajzsmirigy-értékeim is javultak. Jól működő pajzsmiriggyel (az alulműködővel szemben) magasabb az alap energiafelhasználás, így is létrejöhet a kalóriadeficit.

2020. júl. 5. 15:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Én is inzulinrezisztens vagyok.... Csak sajnos feladtam a diétát, nem számoltam a CH-t, gyógyszer kikészített abbahagytam, és visszjött 15 kg, azt terveztem leadni így, számolva a kcalt és a szénhidrátot is
2020. júl. 5. 22:41
 9/10 anonim ***** válasza:
A gyógyszer engem is kikészített☹️ inkàbb nem szedtem egy idő utàn. 4. Voltam
2020. júl. 5. 22:44
 10/10 anonim ***** válasza:
65%
Az, hogy anyagcsere-betegséged van, teljesen megváltoztatja a dolgot, ne vedd általános érvényűnek a saját példádat. Egyébként ilyesmit a kérdésbe is bele kell írni, mert így lehet rendes választ adni rá.
2020. júl. 6. 10:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!