Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Segítség, miért nem fogyok?

Segítség, miért nem fogyok?

Figyelt kérdés

125,5kg vagyok beállítottam a yazioban 2000kalóriát, emellé naponta kardiozom is, és már elkezdtem kisebb súlyzós edzéseket is csinálni.

Az órám szerint napit 800-900kalóriát elégetek.

Még sem fogyok, mi lehet a baj? Mit csinálok rosszul?

#miértnemfogyok
2020. aug. 18. 15:37
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

50% szénhidrát 20%fehérje és 30% zsír.

Eddig a fehérjét próbáltam 100gramm fölött tartani de egy vérvétel során kiderült, hogy túl sok fehérjét fogyasztok így nem megyek mára 100gramm fölé bár néha becsúszik.

Szénhidrát 100-140gramm között mozgott mostanában a zsírt mindig túltoltam mivel valamiből ugye be kellett vinnem a kalóriát.

2020. aug. 19. 09:56
 12/18 anonim ***** válasza:
90%

"50% szénhidrát 20%fehérje és 30% zsír"

"Szénhidrát 100-140gramm között"

Nem vagy koherens saját magaddal. Ha 140 g alatt akarod tartani a szénhidrátot, de 2000 kcal a kereted, akkor nem fogja a szénhidrát kitenni a keret 50%-át. Ahhoz 250 g szénhidrát kéne. Szóval te igazából nem ezeket a makró arányokat célzod. Ami nem baj, csak ne kavard össze saját magad vele.

2020. aug. 19. 11:07
 13/18 A kérdező kommentje:
Ennyi van beállítva az alkalmazásba. Igen 250grammot enged, de eddig nem tudtam annyit bevinni chból pedig nem tudatosan nem viszek be többet csak valahogy mindig úgy jött ki, hogy a zsír lett több és a ch kevesebb.
2020. aug. 19. 12:12
 14/18 anonim ***** válasza:
Felesleges sok szénhidrát ha nem esik jól. Akkor told meg a zsírt ha a zsírosabb dolgokat jobban szereted, legyen az az alap energia forrás, cht meg vidd kicsikét le. Nekem, mióta zsír alapú az étrendem, azóta jó minden...szépen fogyok, energikus vagyok, nem éhezek, imádom az étrendemet, nagyon jól érzem magam. Több kedvem van a mozgáshoz is. Egészségesebb módon ( így hogy a fehérlisztes cukros dolgok 99%ban kiszorultak az életemből) nem tudok sok cht bevinni, a gabonaféléket meg nem szeretem, és ez jól van így. Ami nem megy, nem kell erőltetni. Van más út is.
2020. aug. 19. 13:34
 15/18 anonim ***** válasza:
Az úgy oké, csak akkor szerintem állítsd át a célt arra, amit tényleg szeretnél (ha lehet ilyet az appban). Nekem például a 40-40-20 elosztás a jó (szénhidrát-zsír-fehérje). De igazából nem is fontos ezt fixen tartani, a fehérje legyen kábé 20%, a szénhidrát-zsírt meg elosztod, ahogy sikerül épp aznap.
2020. aug. 19. 13:47
 16/18 A kérdező kommentje:

Nem akarom átállítani mivel alapból nem akarok annyira sok zsírt sem bevinni.

Főleg, hogy zsírból a legkönnyebb elrontani a táplálkozást és a rossz zsírokat bevinni a jó helyett. Meg az omega 6 arányt is túllehet vele tólni.

2020. aug. 19. 13:51
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ahogy akarod, de szerintem nem kell ennyire izgulni a zsírokon. Transzzsírsavakat Magyarországon nem lehet az élelmiszerekbe tenni (csak elenyésző mennyiségben), a telített zsírok meg nem kifejezetten ártalmasak, csak nincs meg az a jótékony hatásuk, mint a telítetleneknek. Az omega 3-6 arány pedig nem az összmennyiségtől függ szerintem, sőt, ha én csökkenteni szeretném a zsírbevitelem, az omega 3 forrásokat lenne a legkönnyebb elhagyni. Szóval szerintem gondold át azért, de a döntés a tied.
2020. aug. 19. 13:58
 18/18 anonim ***** válasza:
#11: Melyik érték mutatta azt, hogy túl sok fehérjét eszel? Csak kíváncsiságból kérdezem, érdekelne, miből tudják ezt megállapítani.
2020. aug. 19. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!