Ha L-karnitin segítségével fogyok, nem állhat be könnyebben a jojó-effektus?
Az L-karnitin ugye felgyorsítja a zsírégetést.Ez a természetesnél gyorsabban történik.
Hogyha szervezetem meg van szokva az L-karnitin általi zsírégés tempójával,miután esetleg abbahagyom a szedését,a zsír égése visszaáll eredetibe,ami arra vezethet,hogy hízni fogok.
Tévedek?
1, nem gyorsitja fel
2, azert hizol vissza, mert ugyanazt a szart eszed mint elotte, a normalis etrendet ELETED VEGEIG kell kovetni
Kérdező, amikor azt írod L-karnitin, akkor úgy benned van a kinyitott biokémia könyv képe és a zsírsav béta oxidáció?
Érdekes, hogy biokémia könyvben én simán csak karnitinnak olvasom, L-karnitin (térállással) csak a fitneszipar használja, bár biztos csak véletlen lehet hogy te is ilyen néven emlegeted.
Voltaképp miért is jegyzed meg külön hogy karnitin segítségével fogysz, amikor MINDEN EGYES ÉLŐ emberben a zsírsavak oxidációja a mitokondriumban zajlik le, és a mitokondrium membránján csak mint acil-karnitin formában kerülnek át a zsírsavak. Most akkor ha mindenki karnitin molekula közreműködésével transzportál zsírsavakat, ergó teszi lehetővé a zsírsavak oxidációját, ergó a zsírégetés oxidációs lépéseihez ez szükséges, akkor te miért írod ezt ki külön?
Vagy minek vennél tápkiegnek olyan anyagot, amit szintetizál a tested + húsból is hozzájutsz?
A zsír égése mindig normális és hormonálisan szabályozott! Nem a karnitin szabályozza!
Ha magas az inzulinszinted és tápanyag felesleged van akkor nincs zsírsav mobilizáció, ha alacsony az inzulinszinted akkor működik a saját zsírod mobilizációja, béta-oxidációja. Ennyi.
Kit érdekel a karnitin, az csak egy köztes elem, egy molekula amihez kötődve átjutnak a zsírsavak a mitokondrium membránon. Ennyi.
Na akkor felvázolom neked az elmúlt két és fél hónapomat:
-napi 1200 kalória.
-semmi kenyér.
-semmi tésztaféleség(péksütemény,makaróni)-kivétel a levestészta.
-krumpli,rizs nagyon-nagyon ritkán.
-heti 4-5 alkalommal minimum 2-2,5 fél óra fitness(teremben-kardio+súlyzós edzés)
- -12 kg
Az L-karnitin-t (én így ismerem,ne haragudj(atok) ) pluszban szerettem volna.Merthogy jelenleg nem szedem-jó tudom,nem írtam oda,hogy elméleti kérdés,de akkor sem kellene egyből támadni,szerintem.
Nem vagy tisztában a támadás szó jelentésével, szerintem.
De most már egy csomó dolgot tudsz legalább a karnitinról, szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!