Valamiért nem fogyok és kezdek aggódni. Hozzáértőt légyszi segítsen?!
szóval az lenne a gondom,hogy már lassan fél éve járok rendszeresen (heti 4x) edzeni, ahol kezdetben nem túl sokat, de mára már a gép szerint - 1700-2000 kcal-tól megszabadulok. főleg kardiózok. elipszis gép és a futógépen hegyimenet, néha biciklizek. megszabadultam mindenféle diétával már 30 kg-tól, most vagyok 160 cm és 58 kg. további 10 kg-ot szeretnék legyűrni, mert nagyon zavar,hogy ilyen férfias testalkatom van és erős izomzatú vagyok. nem vagyok csinos és nőies. igaz kövér sem, de nem érzem így magam jól.
kezdek komolyan aggódni,hogy fél éve egy kg sem mozdult meg rólam, pedig tényleg mindent megteszek. rostban és zöldségben dús a táplálkozásom, igaz néha nagyon keveset, van,hogy időm nem engedi és napi 1x eszem.
szerintetek mit ronthatok el? olyantól kérném a tanácsot, aki komolyan ért hozzá
lány vagyok és 21 éves, szóval elég fiatal azt még hozzá kell tennem.
rettentően zavar ez az erős testalkat már azon kezdtem el agyalni,hogy lehet a hánytatás lenne a megoldás :(
Szálkásító étrend és HIIT edzés a megoldás. Szálkásító étrend, magas fehérje bevitel, alacsony CH és zsír bevitellel párosítva. A magas fehérjebevitel megakadályozza hogy izomleépülés legyen és valóban zsírból fogyj.
A kardió nem a legjobb zsírégető magában. Párosítani "kell" aerobbal pl akár 40-60 perc tempós gyaloglás folyamatosan hogy a pulzus 130 alatt maradjon. Az a tartomány amikor ha kérdeznek tagoltan érthetően levegőkapkodás nélkül tudj válaszolni.
A HIIT még ennél is jobb, ez 20-25 perc edzés, és 24 órán át pörgeti az anyagcserét.
A napi 1x kajálás, helytelen, raktározó módba kényszeríted a szervezeted. Szálkásító étrend, napi 5x étkezés, multivitamin reggel. Edzés után azonnal fehérjebevitel, ez a legkritikusabb pont az étkezésben. Ilyenkor veszíthetsz a legnagyobb mértékben izmot. A cél pedig az izom megtartás és a testzsír % csökkentés. Mert az izom adja a formát a testnek.
Viszont, az izom nehezebb mint a zsír. Lehet egy 160 centis nő 65 kilósan bombázó kis testzsír %-al és lehet egy 160 centis nő 55 kilósan löttyedt testű, magas zsír%-al. Persze ez genetika kérdése is.
Szálkásító étrendben nem tudsz izmot építeni csak megtartani, ebben az esetben plusz egy jól eltalált edzéstervvel, csökken a zsír %-od és jól fogsz fogyni. Helyi fogyás pl csak derékról és combról, nem létezik. Ha fogysz minden honnan fogsz fogyni, viszont a genetikád határozza meg hogy miből mennyit. Vázlatosan kb ennyi :)
kb mindenhol el van ez rontva.
az étrend is csak azért nem rossz,mert nincs étrend.
a hozzá nem értést egyből mutatja,hogy egy szót nem írtál a fehérje bevitelről.
az edzés is a lehető legtudatlanabb,az önkép is valószínűleg a tudatlanság eredménye.
lemész konditerembe és értelmes rendes edzés helyett 3-4 órát aerobozol,mert aerobbal kb ennyi idő 60 kilóval elégetni 2000calt.
amit tehetsz,hogy nézel egy rendes szálkásító diétát,kiszámolod,méred,időre eszed.
és elkezdesz rendesen edzeni.
40-50 perc súlyzós edzés minden izomcsoportra és 40-50 perc aerob a végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!