Ha valamiből csak néhány falatot eszek azt is számoljam?
A Mekiben pont egyszerű. Nézd meg a táblázatban, hány kalória összesen az adott dolog, és becsüld meg, hányadrészét kunyeráltad el.
Szerinted hány harapás egy hamburger? 10? 15? Akkor ennyivel oszd el az teljes szendvics kalóriaértékét. Egy korty kólát tekinthetsz 10ml-nek, ha g-hoz adnák meg a kalóriaértéket, ez kb.10g.
Ez persze elég durva becslés, de mivel eleve kicsik a menyiségek, olyan nagyot tévedni sem fogsz miattuk.
Nagyon rosszul csinálhatsz valamit, ha falásrohamaid vannak. Meg mi az hogy nem bírod tovább 2 hétnél? Mit nem bírsz tovább? Annak semmi értelme, hogy 2 hétig éhezteted magad, aztán meg jól bezabálsz.
Ha mekis hamburgert kívántál, akkor miért nem ettél meg egy egészet? Ha amúgy egész héten normálisan eszel, meg a nap többi részében odafigyelsz, akkor lazán belefér egy mekis szendvics.
A kalóriaszámolás lényege, hogy mindent számolsz, és az ember így szép lassan leszokik a néhány falatokról, mivel a legtöbben emiatt lesznek dagadtak. De mit sanyargatod magadat ennyire, aztán meg úgyis elrontod falásrohamokkal? Ez sehova nem vezet. A mekis kaja is simán beleférne. Én is szoktam enni 1-2 havonta a Burger Kingben, mikor arrafelé járok. Egy szendvics kb 700-800kcal, még simán belefér a keretbe egy normális reggeli meg egy vacsora is.
Nem kell sanyargatni magad, meg mártírkodni, meg a barátod kajájába belezabálni. Mit szól ehhez?
Csak mert én pl. utálom mikor egy csaj nem kér semmit, aztán amikor ennék, akkor tőlem koldul és megeszi a fél kajámat.
XD én bevallom notórius kajakunyeralo vagyok. Bár most hogy fogyozom meg szoktam állni, meg barátom is bevonul a szobába a rendelt burger kinges zacskovap és magára zárja az ajtót hogy még a szagok se ingereljenek xD de engem szeressenek igy, enis elfogadom a másik hülyeségeit.
Amúgy kérdező azért írogass az egy egy falatokat is, mert mikor én elkezdtem akkor lattam hogy az 13-1400 kalória helyett simán 1600 is lett az egy egy falatokbol.
Elottem tobben helyesen leirtek! Megfelelo makrok mellett, belefer olykor egy ilyen, es nagyon nem szabadna falasi rohamjaidnak lenni. Hany kg vagy? Mennyi idos? Mekkora a tulsuly? Szerintem valamit rosszul csinalsz.
"Kedves" 8! Persze ez idegesithet. De a megnyilvánulásod hanyinger, mar bocs! Foleg, hogy van akinek egesz eleteben dietaznia kell mert vagy beteg,vagy kulonben 100kg lenne! Es kepzeld, van aki nagyon szigoru magaval, es nehez megallnia, hogy egy falatot SE kerjen. De mondjuk légy kaszanova, es lerje 1 hambival többet,amibol majd adsz 1 falatot. Ilyen egyszeru. En se szeretem ha belemasznak a kajamba,de ha szeretek valakit, ez legyen a legkisebb hiabaja! Vegezetul.. azert kivancsi lennék,hany tulsulyos baratnod volt,akivel legalabb jot tudtal enni? Gondolom egy se, mert kulonben nem irtal volna ide!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!