Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 170 cm, 125 kg nő (édesanyám)....

170 cm, 125 kg nő (édesanyám). Lenne néhány kérdésem?

Figyelt kérdés

Édesanyám szeretne lefogyni, legalább 85 kg-ra. Elment egy endokrinológushoz és egy személyi edzőhöz.

Az endokrinológus drasztikusabb kalóriadeficitet javasolt (napi 1450 kalória, 160 gramm szénhidráttal).

Az edző pedig napi 1900 kalóriát és 180 gramm szénhidrátot.

Anyukám korábban 1200 kalória és 120 gramm szénhidrátot evett, lefogyott és vissza is szedte az évek alatt.

Mivel mindenképpen kalóriát és szénhidrátot akar számlálni, ezért más módszer szóba sem jött nála.

Az edző és az orvos is csak ennyit mondott, mert mindketten csak tanácsadás keretein belül foglalkozott vele. Össze akarunk rakni neki egy étrendet, viszont nem tudjuk belőni hogy mennyi legyen az annyi. Kaptunk egy listát hogy miket ehetne, meg mintaétrendet de ő sajátot akar. A neten lévő kalkulátorok is hasonlóan sok kalóriát és szénhidrátot ajánlanak, de anyukám a kevesebbhez ragaszkodik, mert szerinte a többtől nem fog fogyni (tapasztalatai alapján).

Mi az igazság? Közepes aktivitású életmódja van, mert elég sokat mászkál a munkahelyén plusz edzeni is fog heti 2-4x.

Van valakinek valami tippje, hogy mik legyenek az arányok és mennyi legyen a napi kalória és makro eloszlás?

Nincsenek hormonális gondjai szerencsére, nincs IR és pajzsmirigye is rendben van.

2020. júl. 6. 19:00
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

Meg kell nézni mennyi kalóriával fogy heti 0,5-1kg-ot, és arra beállni, ha már nem fogy annyitól, akkor több mozgás, vagy csökkenteni a kalórián.

Egyébként, tök mindegy hogy fogy le, ha abbahagyja az étrendet és ugyanúgy eszik 2x annyit, vissza hízza. Szóval egy életen át kell tartani ezt a kalóriamennyiséget.

2020. júl. 6. 19:52
 2/9 anonim ***** válasza:
64%
A leírtak alapján a lényeg nem is a diéta milyensége, hanem az, hogy miért szedte vissza anyád az egyszer már leadott kilókat. Azaz a lelki okok feltehetően itt is sokat számítanak. A diéta mellett pszichoterápiás segítségre is szüksége van.
2020. júl. 6. 20:11
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
Azta, én ugyanennyi centi és kiló vagyok.
2020. júl. 6. 21:02
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha személyeszabott diétát szeretne, akkor legjobb, ha dietetikushoz fordul. Mivel nagy súlyról indul, inkább az edző által javasolt tűnik jobbnak. Valószínűleg azzal is fogyni fog, és legalább tarthatóbb hosszú távon a diéta meg az eredmény is.
2020. júl. 6. 21:09
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha kevesebb szénhidràtot eszik, vihet be több kalóriàt, úgy is fogyhat. Gondolom azért nem tartotta tovàbb az 1200 kcal/120g ch diétàt és szedte vissza a leadott kilókat mert nem volt eléggé élvezhető/ tartható az étrendje. Ez kb koplalàs szint, ilyen kevés energiabevitel.

A 160 és 180 szénhidràt nagyon sok... De ha gondolja próbàlja meg azokat. Egyénileg kell kitapasztalni, hogy kinek mi a jó, lehet, hogy fogyni fog vele, lehet hogy nem.

Nekem személy szerint 80-85 g szénhidràt jött be és ezzel 2300-2400 kalóriàra jönnek ki àltalàban a napjaim. 50 kilót fogytam.

2020. júl. 7. 00:46
 6/9 anonim ***** válasza:
44%
125 kilósan majd kalóriát meg ch-grammokat fog számolni egy anyuka! Én kondizok, futok, mégsem számolgatom!
2020. júl. 7. 12:54
 7/9 anonim ***** válasza:

A hozzáállással van hatalmas probléma, ordító az ellentmondás aközött, hogy eljutott ennyire súlyos elhízottságig, aztán most hirtelen ennyire precíz és drasztikus kalóriaszámlálással fogyna le. Mintha valaki nem tudna úszni, aztán ahogy elkezdene tanulni, egyből azt számolgatná, hogy melyik fürdőruhának kisebb a közegellenállása, melyikkel tud tized másodperceket nyerni 100 méter hátúszáson.

Én azt mondom, kevesebb több lenne, ekkora túlsúllyal nem túl drasztikus, hosszútavon tartható életmódbeli változással is rengeteget fogyna. Ha a kettő rossz közül kell választani, inkább az edzőjét mondom, de nem értem, ha eddig nem számolta, hogy Mondjuk 3200 vagy 3000 kcalt vitt be, most miért lett hirtelen ennyire fontos a precizitás...

2020. júl. 7. 13:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha már most 1450 kcalt enne, akkor hova csökkenti kesőbb ha stagnál a fogyás? Az 1200 kcal is elég kevés, talán még alapanyagcsere kcal se, nem csoda ha nem tudta tartani. Mindenképp magasabb kcal értekről indítanék, így az edzőre hallgatnék és 1900on kezdenék neki. Aztán figyelném a testem, hogy ezen az érteken mennyit fogyok, mennyire vagyok erőtlen stb.

A szénhidrát egyéni preferencia kérdése. Ha adott egy fix. 1900 kcal, abból 2xttkg lenne a fehérje (száraz testtömegre számolva, ami betippelve legyen 50 kg). 100 g lesz a fehérje, ami 400 kcal. Marad 1500. Abból minimum 40-50 g a zsír és a maradék a ch. De itt lehet variálni, hogy a magasabb zsírt vagy a ch-t preferálja jobban anyukád. Azt szokták mondani, hogy aktívabb egyéneknek a ch, míg a kevésbé aktívaknak a zsír legyen magasabb. De ez nem köbe vésett dolog.

2020. júl. 7. 19:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Felesleges 2xttkg fehérje egy átlagos életmódot élő embernek, elég 1-1.2g is.
2020. júl. 7. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!