Egy csaló nap miért okoz 1,5kg hízást (1nap alatt) ha nem vittem túlzásba?
1200-1400kcal a napi általában, tegnap nagyon durván édesség hianyom volt és megettem 2 szelet kenyeret 2 kanál nutellával kb. Ami még csalásom volt az kb 10dkg trappista sajt. Ezzel együtt a tegnapi kalóriabevitelem 1500kcal volt.
Én nem értem hogy hízhattam mégis ennyit vissza 😭😭😭
A legjobb az, ha heti átlagot nézel, ha mindenáron mérni akarod magad minden nap.
Én is mérem magam minden nap. Nem bírom ki, hogy ne. De el ha egyik nap több vagyok, mint előtte nap, akkor nem kezdek brutális koplalásba. És nincs bűntudatom se.
Úgy "híhattál" vissza, hogy a kenyér meg a sajt sótartalma miatt benned maradt a víz. Erre tudok gondolni. Javítsátok ki, ha nem így van.
Fölösleges a kilókon stresszelni,mindig a tükörnek higgy.
A testsúly állandó kalória mellett is változhat egyik napról a másikra még többet is,hiszen nem úgy működik a szervezet,hogy mondjuk 24 óra után restartol.
Ami még előidézheti az a cukor vagy több szénhidrát ami a glikogénraktáraidat töltötte fel és ez grammonként megköt 4g vizet is,és még ott a sóbevitel ami ha több szintén vizet köt meg,ez a fölös víz majd távozik pár nap múlva ha nem folytatod a cukros,nagyon sós táplálkozást,mert észreveszi a szervezet,hogy nincs szüksége rá,ezért nem szabad naponta mérni a súlyodat.
Ha megvan a cél és hozzá az étrend amit be is tartasz akkor nem lehet gond,kilengések,stagnálás meg mindig lesz.
😂😂😂
Létezik természetes súlyingadozàs, ezt főként akkor lehet érzékelni, ha valaki túl gyakran méricskél, felesleges stressznek kitéve magàt. Plusz a súly attól is függ épp mennyi vizet tart vissza a szervezet, mikor voltàl wcn , mennyi kaja van a beleidben stb.
Ha a csalónapok nem túl gyakoriak, nem okoznak tényleges visszahízàst, plàne egyik napról a màsikra.
Havi 1-4 mérés bőven elég. Attól senki nem fog gyorsabban fogyni, hogy folyton a mérlegen pörög.
Ez nem csalónap :D Így is keveset ettél.
Nem híztál. Ennyit egy nap alatt is változik a súly.
Ne mérd ilyen kényszeresen magad.
Ez nem is csalónap....
Ha én tartok csalónapot az 3000 kcalnál kezdődik. Mégis hétről-hétre fogyok.
Csak én nem stresszelem magam a folyamatos méregetéssel. 1-2 kg reggelről estére is változik. Mert eszel, iszol, mindennek van tömege, vizet raktároz a szervezeted stb.
Nem ártana átgondolnod mit jelent a "hízás"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!