178cm/105 kilóként ha napi 1100-1400 kalóriát eszek, az kevés?
Nem baj, szerintem jobb keveset enni inkább.
A kalkulátor meg hülyeséget ir, 2500 kaloria az rengeteg. Nekem 100 kgosan 2000 kell a fogyáshoz, azaz 2500-el még kicsit híznék is.
Egy normálisan megválasztott étrendnek pont az a lényege, hogy soha nem kell éhezned, jól lehet lakni kevésbé hízlaló ételekkel, sőt ezekkel mennyiségben, ízekben sem kell megalkudni.
Kizárt, hogy ilyen fokú megvonást kb. (1500kcal egy átlagos nő napi létfenntarása) ne éreznél; ha mégis, akkor eleve hormonális problémáid vannak, nem a mértéktelen étkezéstől volt eddig sem nagy a súlyod.
Hát pont ez a probléma, hogy késő este. Egyél egészségesen, ne mirelit pizzát egy napra. Nem hiszem, hogy nem tudnál elmenni a helyi boltba. Ott is van zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű pékáru,nem kell méregdrága bioboltokba menni. Ráadásul ez megfizethető.
Kezdetnek egyél naponta inkább többször (5 alkalmat szoktak javasolni), tízóraira és uzsonnára kis gyümölcsöt, zöldséget, esetleg házi pékárut vagy háztartási kekszet, mindenképp olyat, ami nincs telenyomva cukorral meg egészségtelen dolgokkal.
Ha ilyen keveset eszel, mint leírtad, de mellette cukros üdítőket iszol és gyorskaját eszel, akkor csak hízni fogsz. Ezeket felejtsd el. Ha nehéz is apránként szoktasd le magad. Póbálj meg minél több ételt otthon elkészíteni!
Példának: reggelire teljes kiőrlésű kenyér/pirítós, mellé (zsírszegény) tejföl vagy kefir, sajt, szalámi, alma vagy lekvárral vagy zabkása. Persze csak módjával de ezek közül válogathatsz.
Ebédre a rizst/ bulgurt/kuszkuszt egyszerűen párold meg, ahogy a húst is. Ha szereted a zöldséget, még ha mirelit is, bármelyik szupermarketben tudsz venni, azt is megpárolod, csinálsz belőle franciasalátát esetleg, plusz valami könnyű levest is és kész.
Vacsorára hasonló, mint reggelire, de kevesebb, vagy esetleg zöldségek kenyérrel, vagy nagyon ajánlom az almát sajttal, én kifejezetten szeretem. Ha ez nem elég, akkor meg pluszban valami más még.
Ez nem egy teljes étkezés, meg nem tudom miket szeretsz, de kezdésként ilyesmik szerintem jók lehetnek, és majd kitapasutalod, hogy miből mennyi.
Ezek mellett persze fontos a sport is. Jó az is, ha elviszed a kutyát naponta sétáltatni, vagy ha nem akarsz egyáltalán kimozdulni, a YouTube-on rengeteg edzős videó van, biztos lesz a Te ízlésednek megfelelő is.
Elnézést előre is, ha valamit rosszul írtam, remélem érthetően fogalmaztam.
És remélem segítettem! Sok sikert! :)
Szia! Egy másik kérdéshez írtam egy hosszabb választ. A kérdés: Tudnátok tanácsot adni? Kezdő vagyok! Hogyan és min kellene változtatni?
Neked a BMR-od 2000 kalória körül van.
Amit pedig esetedben külön kiemelnék, hogy a minőségi ételek nagyon fontosak (tehát a mirelit pizza kevésbé). Rengeteg féle képpen befolyásolhatja a fogyást a többszörösen feldoglozott étel, kezdve a rossz zsírokkal, folytatva a koleszterinnel, befejezve a vércukorszint megőrülésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!