Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért nem sikerül fogynom?

Miért nem sikerül fogynom?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 159 centi magas, 19 éves lány vagyok és 76 kilóról 79-re híztam, mióta odafigyelek az étkezésemre (3-4 hónapja). Kalóriaadagom napi 1400 körül mozog. Tésztát keveset eszek, kenyeret pedig csak barnát, de abból sem eszek heti negyed kilónál többet. Sok csirkét eszek, néha pedig soványabb disznóhúst. Sok zöldséget, gyümölcsöt eszek. Édességet szintén ritkán eszek, keveset. 2 napja kezdtem el a Biotech Usa fehérjéit inni, mivel nehezen érem el a fehérjeadagom. Amióta az eszemet tudom, mindig is kövér voltam, és az utóbbi 3-4 évben ragadt rám viszonlag sok felesleg. Edzeni otthon szoktam, heti 3-4 alkalommal leginkább erősítek, a futást nem birom. Az alakomon meglátszik a változás, súlyban viszont gyarapodok. Szerintetek mi lehet a hiba?

2020. jún. 14. 20:52
 1/3 anonim ***** válasza:
5%
Az a hiba, hogy több kalóriát viszel be mint amennyit elégetsz.
2020. jún. 14. 21:04
 2/3 anonim válasza:
96%

Én is hasonló cipőben vagyok, hogy megállt kilókban a fogyásom annak ellenére, hogy mindenki megjegyzi, hogy látszik a fogyásom. Egyrészt ha főként izmot építész, és eddig nem mozogtál semmit, akkor simán lehet az izmok miatt nyomsz többet. Az izmok nagyobb súlyt nyomhatnak, mint a zsír, mellé ha intenzív tréningeket tolsz, akkor lehet, hogy vizet tart vissza az izom és emiatt is többet nyomsz.

Csinálj több cardiot, akár egy intenzívebb sétát, és néha hagyd pihenni az izmaid. Érdemes arra is figyelni, hogy eleget iszol-e, viszel-e be elég káliumot és magnéziumot, mert ha nem akkor a tested több vizet fog visszatartani.

A diétára is érdemes tényleg ránézni, de nem biztos, hogy azzal van a baj. Illetve ne aggódj, mindenkivel van, hogy megreked a folyamatban, fontos hogy ne add fel és próbálkozz más mozgásformákkal is.

2020. jún. 14. 21:27
 3/3 anonim ***** válasza:
16%

"több cardio", "intezívebb séta", "kálium, magnézium", "megreked a folyamatban"

ööö... nem. Második osztályos matematika. Ha több kalóriát viszel be mint amennyit elégetsz akkor hízni fogsz ha pedig kevesebbet akkor fogyni.

2020. jún. 14. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!