Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Nokedliben mennyi a kalória?

Nokedliben mennyi a kalória?

Figyelt kérdés

Diétázom, de kaptam rokontól egy nagy adag nokedlit. Kis paradicsom-paprika-tojás darabok vannak benne, szóval asszem tojásos-lecsós nokedli. De a 90% -a nokedli.

Kidobni nem akarom, de fogalmam nincs hogy mennyi kalória van benne.

Az internet van ahol 100 grammra 400 kaloriát írt, másik oldal 140 kalóriát. Most akkor melyilnek higgyek?

Egy kicsi adagot hoztam el belőle, lemérve 250 g. Nem hinném hogy abban 1000 kalória van.

2020. jún. 4. 10:09
 1/2 anonim ***** válasza:
51%

A kalóriabázis.hu oldala elég jó, de a nokedli nem kifejezetten kalóriaszegény, a tojás meg szintén tartalmaz valamennyit.

A 100 g/140 kcal reális, 250 g tojásos nokedli kb 350 kcal.

Másrészt ha egy nap esetleg többet fogyasztasz, mint amit akarsz, az nem probléma, vegg úgy, hogy szabadnapot tartottál - utána meg folytasd, ahogy szoktad. Egy-egy pihenönap után sokkal jobban fog menni a fogyás is.

2020. jún. 4. 11:09
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát én nem értek egyet a csalónappal, egy-egy napos túlevéssel. Szerintem egy élhető diétában(igen,fogyókúrában is) és életmódban van helye a legtöbb dolognak, ugyanis szinte mindent (igen, fánkot és nokedlit is) el lehet készíteni reformalapanyagokkal full diétásan.

Nem leszek népszerű, de nem enném meg a helyedben, mert bizony lehet, hogy egy kisebb tányérni mennyiségben is 600 kcal van a kapott nokedliben. Nem éri meg több nap, majdnem egy hét deficitjét hazavágni, mikor te is meg tudod úgy csinálni, hogy beleférj a reform nokedlivel a kalóriadeficites tartományba. Nem tudod, grammra pontosan miből mennyi van benne, innentől kezdve orosz rulettet játszol a saját eredményeiddel.

A Déli Pályaudvarnál van ételjótékonysági doboz, én is mindig oda viszem, ha ilyesmit kapok, mert tudom, hogy onnan pont ahhoz fog eljutni, akineo tényleg kell az ilyen nemű segítség.

Vidéken is számos Enni adok-Enni kapok-gyűjtődoboz van. Hozzáteszem, én marha spórolós vagyok, egy tojássárgáját sem dobnék ki, de így jobban jársz, ráadásul ezek az adományozó dobozok valóban a rászorulókhoz jutnak el, ennyi jótékonykodás egy évben párszor belefér.

2020. jún. 5. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!