Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ez pontosan hogy működik?...

Ez pontosan hogy működik? Össze vagyok kicsit zavarodva.

Figyelt kérdés

Észrevettem, hogy pl.ha csinálok palacsintát, akkor sosem annyi a végeredmény amennyinek lennie kéne. Úgy voltam vele, hogy párolog belőle. Na de most nyílván a liszt nem párolog belőle...Tudtommal az nem is tud...

És annyit a tejből kivontam, amennyi hiányzott belőle, és így természetesen egy nagyobb kalória számot adott meg, és a szénhidrát is annyi maradt, mint amennyinek lennie kellett.

Most akkor ha több adagra főzök, akkoris le kell az egészet mérnem, hogy megtudjam mennyi is a valódi értéke?

Egyébként így nézett ki a recept: 57g tojás, 73g liszt, 200g hazai tej, 5g zsír.

Ez összesen lett volna 335g. De a tejből párolgott el gondolom 129g és így lett az összes 206g.

Nagyon összezavarodtam, a válaszokat köszönöm előre is. :)

2020. jún. 2. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként így nézett ki a recept: 57g tojás, 73g liszt, 200g hazai tej, 5g zsír.

Ez összesen lett volna 335g. De a tejből párolgott el gondolom 129g és így lett az összes 206g.

Víz párolgott el belőle, nem a tej. Tehát a tej víztartalma lett kevesebb.

Gondolom kalóriát számolsz. Ugyanannyi van benne sütés előtt, mint után, csak a súlya változik, a kalória tartalom marad. Hiszen csak 0 kalóriás víz a különbség köztük.

2020. jún. 2. 15:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A legegyszerübb, ha a nyers összetevökkel kiszámolod az összes kalóriaértéket, utána leméred az összes megsütött palacsinta súlyát.

Az összes palacsintában van annyi aklória, mint az alapanyagokban volt, ennek alapján ki tudod számolni 100 g palacsinta kalóriaértékét is, meg egy darabét is.

2020. jún. 2. 15:34
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy a víz az amit veszített a tej. De ha most azt írom be, amennyi végeredményként lett akkor meg a kalória fog kevesebbet mutatni, mint amennyi valójában.

például 206g lett az összes, és így például a 73g liszt amiben van 53g szénhidrát, kb 35g-ot mutatna az egészre, pedig nyilván az nem igaz, mivel a liszt értéke az nem változott.

Tehát nem elég, ha a végeredményt lemértem és azt írom be, mert nem egy igaz eredményt fog mutatni.

2020. jún. 2. 17:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Megpróbálom még egyszer leírni:

57g tojás: 82 kcal, 5 g zsír, 0 g ch, 7 g fehérje

73g liszt: 247 kcal, 1 g zsír, 52 g ch, 7 g fehérje

200g hazai tej: 112 kcal, 6 g zsír, 9 g ch, 6 g fehérje

5g zsír: 46 kcal, 5 g zsír, 0 g ch, 0 g fehérje

Ez összesen: 487 kcal, 17 g zsír, 61 g ch, 20 g fehérje

Ezek az értékek a sütés során nem változnak, csak az egész tömege csökken az elpárolgott víz mennyiségével.

Ebböl lett összesen 206 g palacsinta, ami (most saccolok, hogy egyszerübb legyen számoni) 10 darab.

Ebben az esetben egy palacsintában van 48,7 kcal, 1,7 g zsír, 6,1 g ch, 2 g fehérje

Vagy ha 100 g-ra akarod kiszámoni, akkor 236,4 kcal, 8,25 g zsír, 29,6 g ch, 9,7 g fehérje.

Ezek alapján tudsz súlyt is mérni, de darabra is tudod számolni a kalóriákat.

Remelem, most sikerült érthetöben elmagyarázni, ha még valami nem tiszta, kérdezz újra!

2020. jún. 2. 17:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Minden tiszta, köszönöm szépen. Tehát ilyen esetben a húsnak sem változik a kalóriaértéke?
2020. jún. 2. 19:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez mindenféle ételre igaz, a hús kalóriaértéke sem változik, de a súlya igen, általában csökken, mert vizet veszít de ugyanígy ki tudod számolni, a tészta, rizs stb súlya nö, mert vizet vesz fel, de a kalóriaérték marad.

Ennek ellenére a legtöbb összetevönél a nyers értékkel/súllyal jó számolni, mert az az egyszerübb.

Sok sikert a számolgatáshoz meg a fogyáshoz!

2020. jún. 2. 19:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2020. jún. 3. 08:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges a kész palacsinta súlyát lemérni. A hozzávalókat mérd le, abból számold ki a kalória értéket, majd számold meg, hány db palacsinta lett belőle, és oszd el az alapanyagok össz kalória értékével, így megkapod, hogy egy db palacsinta mennyi kcal. Ha makrókat is számolsz, ugyanez a módszer.
2020. jún. 9. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!