Szerintetek jó az étrendem? Miért hízhattam az elmúlt időben?
Szóval az elmúlt 1-1,5 évben felszedtem 5 kilót. 8adik osztályos vagyok, régen vékony testalkatú, most már csak átlagosnak mondanám. Mitől hízhatok? Lehet az oka a nőiesedés?
Reggelim: egy tál müzli, vagy melegszendvics +citromle
Délbe:vagy levest eszek vagy bekapok valamit
3óra:mi mindig ilyenkor eszünk ebédet mindig mast
Este:gyümölcs
Megszoktan inni napi egy kávét is. Vizet sajnos keveset iszok mindig elfelejtek. Üditőről szinte teljesen leszoktam.
A hasamon egyaltalán nem latszik felesleg. Nőni már nem igazán növök, ebbe a másfél évbe kábé 2 centit nőtem, 152 centi és most 43 kiló vagyok. 7edik év elején még 38 kiló voltam.
Ha 8. Osztályos vagy én azt ajánlom egyél nyugodtan és ne a kilókkal foglalkozz, mert később a magasságod fog zavarni. Tényleg zavarni fog.
Az első hullámon vagy túl 15-17 között jön a második növekedési hullám. Egyél nyugodtan és ha zavarnak a kilók a mozgást erőltesd ne a diétát.
Az étkezésed minősége nem rossz, de szerintem ez nagyon kevés tápanyag. A mennyiséget növeld és inkább mozogj kérlek. Tanulj az én hibámból. Hajrá.
Huh.. Ez elég kevésnek tűnik.. Mikor ennyi idős voltam, kb így nézett ki a napom 😂
Reggeli
Kb 100-130g nesquik gabonabehely+kb 300ml tej
Tízórai
2-3 zsemle
Ebéd
Leves+második+repeta+desszert(volt mikor a többiekét is elszedtem)
Uzsi
2 banán kb 400ml tejjel
Vmi csoki
Vacsi
2 nagy tál tejszínes tészta
Desszert
200gos pennys tejberizs😂
Nem tudom, miért írtam le.. Fura, hogy neked ennyi kajatol nő a súlyod, én meg ezzel az étrenddel 53-54kg voltam.
Pajzsmirigyed rendben van?
Szia!
A mennyiségeket ez alapján egyáltalán nem lehet megtippelni, és az összetételt is csak részben.
Gyanús, hogy a javasoltnál több cukrot eszel. Milyen müzli az a müzli? Cukrozott gabonapehelyre gondolsz, vagy olyanra, amiben zab, magok, aszalt gyümölcsök (esetleg kis csokidarabok) vannak? Utóbbi típusban általában sokkal kevesebb a cukor. Az is fontos, hogy - különösen az előbbi típusú gabonapehely esetén - lemérd, hogy pontosan mennyit eszel. Mert hiába van ráírva a dobozra, hogy egy adag 50 g és abban mondjuk 12 g cukor van, amikor az emberek zöme gondolkodás nélkül szórja a táljába a pelyhet, mondjuk 100 g-ot vagy többet, de közben örül magának, hogy ebben csak 12 g cukor van adagonként...
Ettől még hízni nem feltétlenül fogsz, de attól még egészségtelen. Napi kb. 30 g az ajánlott maximális szabad cukor bevitel (szabad cukor=hozzáadott cukor+gyümölcslevekben levő cukor).
Hát ez az étkezés hitvány, egészségtelen.
Reggel több lassú felszívódású szénhidrát kellene, plusz fehérje.
Ebédre hús, zöldségköret, vagy ha rizs, tészta, burgonya a köret, akkor rostos saláta.
Vacsira fehérje/hús és zöldség vagy saláta.
A gyümölcsök többsége amúgy hízlal a magas gyümölcscukor tartalom miatt, mert azt nem használja annyira hatékonyan fel a test, hanem a felesleget "tolja be zsírba".
Tehát ne vacsorára edd, ha lehet.
Víz literszám kellene.
A dobozos műzlik/pelyhek meg a legegészségtelebb kaják között vannak. Vegyél zabot, főzd meg, és tegyél bele pár szem, vagy darab gyümölcsöt, fehérjeport reggelire.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!