Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Szerintetek jó az étrendem?...

Szerintetek jó az étrendem? Miért hízhattam az elmúlt időben?

Figyelt kérdés

Szóval az elmúlt 1-1,5 évben felszedtem 5 kilót. 8adik osztályos vagyok, régen vékony testalkatú, most már csak átlagosnak mondanám. Mitől hízhatok? Lehet az oka a nőiesedés?

Reggelim: egy tál müzli, vagy melegszendvics +citromle

Délbe:vagy levest eszek vagy bekapok valamit

3óra:mi mindig ilyenkor eszünk ebédet mindig mast

Este:gyümölcs

Megszoktan inni napi egy kávét is. Vizet sajnos keveset iszok mindig elfelejtek. Üditőről szinte teljesen leszoktam.

A hasamon egyaltalán nem latszik felesleg. Nőni már nem igazán növök, ebbe a másfél évbe kábé 2 centit nőtem, 152 centi és most 43 kiló vagyok. 7edik év elején még 38 kiló voltam.

2020. máj. 30. 23:26
1 2
 1/13 anonim válasza:
76%
Tökéletes a magasságodhoz és a korodhoz ez a testsúly. Nyugodtan ehetsz ennél többet is, ha kívánod az ételt, de ez egy egészséges táplálkozás. Ügyes vagy! :)
2020. máj. 31. 00:27
 2/13 anonim válasza:
92%

Ha 8. Osztályos vagy én azt ajánlom egyél nyugodtan és ne a kilókkal foglalkozz, mert később a magasságod fog zavarni. Tényleg zavarni fog.

Az első hullámon vagy túl 15-17 között jön a második növekedési hullám. Egyél nyugodtan és ha zavarnak a kilók a mozgást erőltesd ne a diétát.

Az étkezésed minősége nem rossz, de szerintem ez nagyon kevés tápanyag. A mennyiséget növeld és inkább mozogj kérlek. Tanulj az én hibámból. Hajrá.

2020. máj. 31. 00:43
 3/13 anonim ***** válasza:
86%
Valószínűleg a növekedés és a nőiesedés természetes velejárója a +5 kg.
2020. máj. 31. 01:11
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen megnyugtattatok:)
2020. máj. 31. 01:17
 5/13 Tabbouleh ***** válasza:
48%

Huh.. Ez elég kevésnek tűnik.. Mikor ennyi idős voltam, kb így nézett ki a napom 😂

Reggeli

Kb 100-130g nesquik gabonabehely+kb 300ml tej

Tízórai

2-3 zsemle

Ebéd

Leves+második+repeta+desszert(volt mikor a többiekét is elszedtem)

Uzsi

2 banán kb 400ml tejjel

Vmi csoki

Vacsi

2 nagy tál tejszínes tészta

Desszert

200gos pennys tejberizs😂

Nem tudom, miért írtam le.. Fura, hogy neked ennyi kajatol nő a súlyod, én meg ezzel az étrenddel 53-54kg voltam.

Pajzsmirigyed rendben van?

2020. máj. 31. 01:21
 6/13 Tabbouleh ***** válasza:
69%
Uccsó vagyok, megnéztem a válaszokat és a kettes véleményét osztom. Keveset eszel, inkább mozogj többet. Ilyenkor rengeteg tápanyag kéne, öcsém most annyi idős, mint te és rengeteget eszik, mert kell neki az energia a csontok, izmok kifejlődéséhez.
2020. máj. 31. 01:23
 7/13 anonim ***** válasza:
40%

Szia!

A mennyiségeket ez alapján egyáltalán nem lehet megtippelni, és az összetételt is csak részben.

Gyanús, hogy a javasoltnál több cukrot eszel. Milyen müzli az a müzli? Cukrozott gabonapehelyre gondolsz, vagy olyanra, amiben zab, magok, aszalt gyümölcsök (esetleg kis csokidarabok) vannak? Utóbbi típusban általában sokkal kevesebb a cukor. Az is fontos, hogy - különösen az előbbi típusú gabonapehely esetén - lemérd, hogy pontosan mennyit eszel. Mert hiába van ráírva a dobozra, hogy egy adag 50 g és abban mondjuk 12 g cukor van, amikor az emberek zöme gondolkodás nélkül szórja a táljába a pelyhet, mondjuk 100 g-ot vagy többet, de közben örül magának, hogy ebben csak 12 g cukor van adagonként...

Ettől még hízni nem feltétlenül fogsz, de attól még egészségtelen. Napi kb. 30 g az ajánlott maximális szabad cukor bevitel (szabad cukor=hozzáadott cukor+gyümölcslevekben levő cukor).

2020. máj. 31. 09:14
 8/13 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: Ciniminic(nem jut eszembe hogy kell irnixddd) müzli tejjel. De valamikro eszek tojast is reggelire alá szalámi de az úgy tudom kevés kalória. Cukorfogyasztással dzerintem már nincs baj, a cukros üdítők miatt volt talán régen, de azikrol már leszoktam.
2020. máj. 31. 09:35
 9/13 anonim ***** válasza:
23%

Hát ez az étkezés hitvány, egészségtelen.

Reggel több lassú felszívódású szénhidrát kellene, plusz fehérje.

Ebédre hús, zöldségköret, vagy ha rizs, tészta, burgonya a köret, akkor rostos saláta.

Vacsira fehérje/hús és zöldség vagy saláta.

A gyümölcsök többsége amúgy hízlal a magas gyümölcscukor tartalom miatt, mert azt nem használja annyira hatékonyan fel a test, hanem a felesleget "tolja be zsírba".

Tehát ne vacsorára edd, ha lehet.

Víz literszám kellene.

A dobozos műzlik/pelyhek meg a legegészségtelebb kaják között vannak. Vegyél zabot, főzd meg, és tegyél bele pár szem, vagy darab gyümölcsöt, fehérjeport reggelire.

2020. máj. 31. 10:27
 10/13 Tabbouleh ***** válasza:
79%
Annyira fel tud húzni, hogy a nyolcadikos kislányok már azon filoznak, hogy 1,5 év alatt jött fel rájuk némi s.egg és mell. Az meg még gázabb, hogy mások adják alá a lovat. Mérje le a reggelijét, komolyan? Hízlal a gyümölcs? Pffff... Aztán pár hónap múlva, mikor egy olyan kérdés jön, hogy "Anyukámék kórházba akarnak vinni, mert 23 kiló vagyok és elájultam", akkor is ilyen okosak lesztek? Ne már emberek. Kérdező, egy kicsit engedd el ezt a dolgot és élvezd az életed!
2020. máj. 31. 10:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!