Milyen olyan ételek vannak, amiktől nem lehet hízni (segítik a fogyást), de nagyon laktatnak?
MINDENTŐL hízol, ha sokat eszel belőle. A tejtermékek pedig sokaknak okoznak pattanásokat. Ha bírja a gyomrod, nincs velük baj, de az embereknek több, mint a fele számára nem hasznos. Finoman szólva.
Egyénfüggő, kit mi laktat jobban, vannak, akik a lassú felszívódású szénhidrátra, vannak, akik a zsírra, vannak, akik a fehérjére esküsznek. Ne legyél lusta kitapasztalni a saját igényeidet.
Nekem speciel a hús + zöldség jött be, mert a fehérje nagyon jól eltelít. Másnak meg a zabkása, mert őt meg a ch telíti jobban. Nekem a zabkásától hányingerem van már egy kanál után, bármivel készítem, ízesítem. De mindkettő mellett lehet sokat hízni, ha nem vagy deficitben.
Mindentől lehet hízni és semmitől se :)
Az egész napi étkezésed számít, hogy összesen mennyi kalória, milyen összetételű.
Egyél változatosan.
Azt te tudod, hogy téged mi laktat. Engem pl. a kefír, zöldség, gyümölcs egyáltalán nem. Legalábbis magában. Hús zöldségkörettel oké. Én a normális főételektől lakom jól, vagy szendvicstől.
A zabkása valóban nagyon laktató, állítólag jó is az emésztésnek, de nem olyan kevés kalória van benne, mint pl. egy almában. Úgyhogy az egyáltalán nem igaz kifejezetten fogyaszt.
Pattanásokat mi okozza? Hormonok? Mert akkor nem fog az étkezés segíteni.
Mindenki más. Én pl az olajos magvakat szeretem, minden nap megeszem egy -két marékkal és rengeteg energiát adnak. Nekem a bőröm is szép, de van olyan ismerősöm, aki kipattog tőlük.
Ja, és ezeknek magas a kalória tartalma, de én rengeteget edzem, napi háromszor étkezem és elég keveset, beleférnek a magvak.
Én is szeretem a kefírt, majdnem minden nap eszek, de engem nem laktat. Legalábbis magában nem.
Engen a ch laktat, de pl a zabkása pont nem. Ha reggelire 1 db sima 7days croissant-t eszek, azzal simán elvagyok ebédig, de ha rendes egészséges zabkását eszek,attól már 10 órakor éhen vagyok halva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!