Ez általános, hogy nem laktatnak a péksütemények, vagy az én "pechem" csak?
Igazából eddig nem is néztem, hogy hány dekás egy sós / édes péksüti, sajtos kifli stb., és most szembesültem vele, hogy egy-egy ilyen 65, de akár 100 gramm is lehet.
Bár szinte soha nem eszem ilyeneket (éppen amiatt, mert sosem lakom jól egy darabbal), de most meglepett, hogy megennék minimum két 75 g-os croissant-t, de akát 3-at is, és az mondjuk 7-900 kcalória!!!
NAGYON egyéni, hogy kit mi laktat.
Amikor sokadjára vágtam be egyszerre fél kiló kenyeret zsírral megkenve, majd kopogott a szemem az éhségtől, akkor jöttem rá, hogy engem valószínűleg nem laktat az ilyesmi és fehérje kell.
Ma már jobb, mert az életmódom miatt megváltozott a működésem, de azért a szénhidrátok ma sem laktatnak jól (ez minden szénhidrátra igaz. teljesen meglepő számomra, hgoy valaki megeszik 1-2 kiló szolidabb zöldségételt s ettől már jól is lakik. én ott állok feszülő hassal, pokoli éhesen).
Amúgy engem eleve nem tud jóllakatni 1000 kcal, de a fentiekből látható, hogy szénhidrátból 2-3000 sem (legalábbis régen így volt). Mintha az nem is lenne, de lerakódni azért le tud.
Úgyhogy te még egészen normális ember is lehetsz hozzám képest.
Egyes ételekből amúgyis könnyen túleszi magát az ember. Van, aki 3 tábla csokit képes bevágni egyben s az 1500 kcal...
A kalória egy dolog, de hogy mennyi cukor, adalékanyag, szénhidrát van bennük...
Régebben a gyerekeimmel bementünk egy pékségbe, mert éppen éhen akartak halni éhgyomri vérvétel után, nem bírták ki hazáig. Egyikük virslis hasét választott, a másik csokival borított kakaós csigát. Szerintem az utóbbiban volt több kalória (már csak a mérete miatt is). Az előbbit evő gyermekem ebédig nem kért enni, a másik gyermekem megette a kakaós csigát és közölte, hogy ő még simán megenne még egyet. Otthon már éhen akart halni és persze evett is egy rendes tízórait.
Elmagyaráztam nekik, miért van ez így, azóta (kb. 2 év) nem kértek bolti kakaós csigát, vagy más édes péksütit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!