Csak azok az ételek laktatnak, amik hízlalnak?
Éppen hogy forditva: a párolt zöldségektöl jól lakhatsz - mert abból nyugodtan ehetsz nagyobb adagot - természetes, hogy 100 g párolt zöldség nem elég, de ha megeszel fél kilót, akkor az azért egy ideig megtölti a gyomrodat, föként, ha nem egész puhára párolod, hanem csak annyira, hogy még rágható legyen.
Az egészben az a fontos, hogy pl. 100 g krumpli (még vaj, tej, stb nélkül, csak magában) kb 90 kcal és ez vagy egy pici krumpli, vagy egy nagyobbnak a fele. 100 g zöldségféle kb egy vizespohárnyi tele, és csak 15-30 kcal. Tehát ha megeszel fél kg zöldséget, akkor az összesen 75 - 150 kcal, fél kg krumpli (2-3 normál méretü) meg 450, és akkor még csak üresen etted.
Ebböl következik, hogy a zöldségfélékböl annyit ehetsz, amennyit akarsz, mert sokkal kevesebb benne a kalória - 3-6-szor annyi mennyiséget bevihetsz, és az lehetetlen, hogy háromszor annyi ételtöl elöbb legyél éhes.
Pedig én éhes maradok fél kiló (200g brokkoli,200g karfiol,100g répa)zöldségtől,vagy valami hiányt érzek...
Igaz abban jó hogy sokáig tudom enni a nagy mennyiség miatt. Ugyan ennyi kalóriában rántotthúst meg krumplit azt megenném fél perc alatt.
"Pedig én éhes maradok fél kiló ... zöldségtől"
Hát igen. És?
Adjatok egy esélyt a gyomrotoknak, hogy összehúzódjon. Azért nem laktok jól, mert akkorára tágult, mint egy liszteszsák, és tele akarjátok rakni. Nem az a szükséges kajamennyiség a szervezetnek, ami a degeszre zabáláshoz kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!