Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan segíthetnék Anyának...

Hogyan segíthetnék Anyának kiszámolni, mennyi volt 6 db palacsinta tápértéke?

Figyelt kérdés

Sikeresen megevett 4 db túrós és egy kakaós,meg egy üres palacsintát. Mivel én nem ehetek ilyen dolgokat, nem tudom, a hozzávalók arányának pomtos ismerete nélkül hogy számoljam neki ki, mert hozzám fordult segítségért: én régóta egészségesen eszem

Az tuti,hogy olajban sült, fehér lisztes, cukros volt.

Nem túl nagyok, én a biztonság kedvéért ráhúztam az érték saccolására. Ti mit tennétek? Myfitnesspal nem igazán mutat ilyen ételt, a kalóriabázis nem tudom,mennyire megbízható. Ezt a 6 db-ot, ha 2400 kcal körüli értékre saccoljuk, túl nagy szerintetek?

2020. ápr. 7. 20:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
31%

"20 dkg lisztből, 0,5 liter tejből, 2 tojásból (ez az alaprecept) kb. 15 palacsinta lesz."

Ebböl a mennyiségböl 202-25 db palacsinta lesz, hacsak nem fél cm vastagra sütöd!

"Ehhez jön az olaj. Kérdés, hogy úgy sütitek, amihez csak az elején adtok olajat, vagy úgy, hogy minden 2-3. között olajozzátok. Ezek alapján kiszámolhatod."

Ehhez a mennyiséghez 1-2 evökanál olaj (12-25 gramm) böven elég, ennél többet nehezen lehet belesütni.

"A palacsinta darabjába, ha olajjal felszívott van vagy 300 kcal az tuti."

Az egy palacsinta 100-110 kcal, másrcsak azért is, mert az általad megadott összes hozzátevö együttesen 1050 kcal (liszt 680 kcal, tej 220 kcal, tojás 150 kcal) és ez még ha csak 15 palacsinát készítesz is, darabja 70 kcal.

Egy evökanál olaj 100 kcal, ha csak 100 kcalt számolok palacsintánként, akkor is három palacsintába kerülne 1 evökanálnyi, ami rengeteg, ahhoz meg, hogy az általad említett 300 kcalt elérd, palacsintánként legalább 2 evökanál olajnak kellene belekerülnie, ami egyszerüen lehetetlen!

Szerintem jobb, lenne, ha azelött utána néznél az adatonak, mielött ilyen ostoba és teljesen lehetetlen adagokat írsz be válaszként.

Kérdezö: nyugodj bele, anyukád még véletlen sem ehetet meg ezzel 2400 kalóriát, inkább 1000 körül lehet a maximális érték.

2020. ápr. 8. 07:57
 12/13 anonim ***** válasza:
42%

az anyuka 4 túrós és 1 kakaósat evett

nem három töltetlent

ha a palacsinta darabját 100 kcalnak vesszük, a kakaós töltelékkel simán megvan 200, a túróssal pedig több is

2020. ápr. 8. 10:49
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy palacsintába való kakaós töltelék 45 kcal - azaz a kakaós palacsinta összesen 145 kcal, a túrós töltelék meg palacsontánként 60 kcal, azaz darabonként 160 kcal (4 db meg 640 összesen), szóval megint csak rosszul (túl magasra) tippeltél!

Az anyuka ezek szerint egyszer 640 kcal-t vitt be (túrósak), egyszer 145 kcal-t (kakós) és egyzer 100-at (üres) - ez eddig 885 kcal!

2020. ápr. 8. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!