Csalónapot tartottam, mennyi kalória lehetett?
Ma eddig ezt ettem össze... (binge eating lehet nálam ma és tegnap is, sosem volt ilyen)...
Reggelire ettem egy zacskó doulano (200g csirkemell sonkát) 1 paradicsom, 1 kígyóuborka, 100 g saláta mix, 150 g székelykáposztát (csak káposzta volt).
Ettem fél üveg szilvalekvárt (kb. 350 g), 2 tányér pudingos gyümölcslevest( kb. 5-6 dl)
Megettem reggel óta 17 db palacsintát. 2 kakaósat, 5 csokisat (csokirudat tettem bele 27g/db) 250 g zsírszegény túrót + 150 g natúr joghurtot,, egy kisebb üveg almalekvárt, 3 db abonettet, egy csokis croasant (50 g volt kb.) , 200g mogyorót, 2dl kakaót (2,8% tejjel), 75 g vaníliafagylaltot.
Ma bicikliztem eddig kb. 3-4 km-t, de még megyek ugyan ennyit legalább. A súlyom most mértem 51 kg (170 cm vagyok). Tegnap is ennyit ettem kb. most ez alapján mennyit lehet zsírban hízni, (hány kalória lehetett?), ha holnap újra teljesen vissza állok a napi zöldség, hús fogyasztásomhoz és megint nem eszem a kenyeret, cukrot, édességet stb... dolgokat, akkor újra vissza fog állni minden? Nagyon sok víz jött fel rám (lábamra főleg és a hasamra).
1. A csalónap NEM azt jelenti, hogy annyit zabálsz, amennyi belédfér, HANEM azt, hogy kicsit lazábban veszed a kalóriákat.
2. A csalónap NEM TÖBB NAP egymás után, hanem EGY legalább egy hetes - de inkább kettö-három - betartott étrend mellett!
3. EGY (meg kettö) nap alatt NEM lehet hízni, viszont megvan az esélye, hogy a több napos lazítás után nem fogod tartani a keretedet, mert elveszted az elszántságodat.
4. A legokosabb, ha holnaptól szigorúan betartod a kalóriakeredet legalább két-három hétig, és ha újra csalónapot akarsz, akkor kevésbé engedd el magad.
5. Egy megjegyzés: mivel a mai napod (meg feltehetöleg a tegnapi is) majdnem kizárólag széndhidrátokból áll, ezért gondolom, normál esetben túl kevés CH-t fogyasztasz és azért jött rád ez a zabaroham. Sokkal többre mégy, ha megengedsz magadnak több édessséget a kalóriakereten belül, akkor a csalónapon sem esel ennyire túlzásba. A kalóriaszámolásnak ugyanis éppen az a legnagyobb elönye, hogy nincs letiltott élelmiszer, mindent ehetsz, csak a mennyiség az, amire oda kell figyelni!
Most vagy nem érdekel a dolog, vagy érdekel és akkor leméred szépen grammra.
Mégis honnan a csudából tudjuk, hogy mekkora üveg az almalekvár és mennyi cukor van benne? A palacsinták sem egyformák...etc.
S miáért is melóznánk, ha téged érdekel, de te lusta vagy számolni?
Sosem értettem ezeket a kérdéseket.
Én évek óta számolok, de ránézésre fogalmam sincs, mennyit ehettél kb., hogy is lenne?
Mivel vézna vagy, ne is foglalkozz az egésszel, inkább edzened kéne s akkor hátha jön izom, végülis ettél fehérjét is, az nem lehet gond, bár a túl sok cukor nem volt egy nyerő ötlet.
Normál ember kilengéskor sem tömi két pofára a cukrot.
Semmi baj,ez termesetes,ha enned kell,ne tiltsd meg magadnak,legalabb feltöltöd a raktárodat kis ch val meg egyeb tapanyaggal. Kellenek ilyen napok.
Amugy egy nap kb hany kaloriat eszel,miket es mennyit mozogsz? Vekony vagy vigyazz magadra,egyel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!