Kalóriaszámlálásnál le kell vonni az edzés idejét a BMR-ből?
Tegyük fel kocogok fél órát, amivel állítólag elégetek mondjuk 100 kalóriát (nem tudom mennyit). A BMR-m 1440 ami fél órában 30kcal. Ezt a 30kcalt is beleszámolják az appok és programok a kalóriaégetésbe, és, hogy ne legyen 2x beleszámolva le kell vonnom? Ez nyilván nem 30kcal-nál számít.
De még egy pontosabb példa: tegnap 13,9km-t sétáltam ami 577kcal és ezt 4 óra alatt tettem meg az app szerint. Ha itt levonom az óránként hatvanat, az 337 és nem mindegy hosszútávon az a 240 kalória.
Előre is köszönöm, ha van erről infótok!
Köszönöm!
Tudom, hogy érvényes, amit nem értek, hogy ezt már beleszámolják e a sport értékébe, vagy csak az azon felüli értéket jelzik.
A BMR az a kalóriamennyiség, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted müködni tudjon; a szívverés, vesemüködés, testhömérséklet fenntartása, stb.
Ez az, ami alá nem szabad(na) menni, ha nem akarod tönkretenni a szervezetedet.
Minden egyéb tevékenység erre jön rá, az, ogy nem feksuel, hanem állsz/ülsz/mozogsz, dolgozol, olvasol, nézel a semmibe, stb, ez mind plusz kalóriaszükséglet.
Amit megeszel, annak feltétleenfedeznie kell a BMR-t, plusz a napi tvékenységeidet is nagy részen.
A fogyáshoz a BMR + a napi tevékenységhez szükséges kalóriamennyiségböl levont kb 400-500 kcal az, ami egészséges.
Értem én, hogy van közben is, a kérdésem arra vonatkozott, hogy ezt már beleszámolják e az appok. Ebben az esetben igenis ki kéne vonni, mert az kétszeres számolást jelentene.
De ezek szerint nem számolják bele
De igen, beleszámklják. Nem lehet a kettőt szétszedni. Ha fekszel, nagyon alacsony szívritmussal fél óra alatt égetsz 30 kcalt. Ha sétálsz, akkor felmegy a szívritmusod egy kicsit, fél óra alatt égetsz 200-at. Nem 200+30-at. A szívritmusod felmegy mondjuk 60-ról 110-re, akkor a 110-es ritmussal égetett kalóriákat számolják az appok. Nem a plusz 50-nel. Ha futsz fél órát, 150-es szívritmussal akkor égetsz 300 kcalt, nem 300+30-at. Mert nem fekszel, hanem mozogsz. A BMR-t nem lehet szétválasztani a TDEE-től és a NEAT-től.
Olvass többet itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!