Hogyan lehet kalóriát számolni?
Valóban nem minden kalória egyenlő. Azt nézd, hogy miből származik. Ha feldolgozott, finomított élelmiszerből, fehérliszt, cukor, az nem szerencsés választás.
De pl a tojással, olajos magvakkal, sajttal, hússal zöldséggel, semmi probléma nincsen. Úgy általánosságban a teljes értékű élelmiszerekkel nincs baj. Egyébként pedig csak annyi, hogy eszel amikor éhes vagy, ha jóllaktál abbahagyod, de közben nézed hogy mit ettél.
A csomagoláson fel van tüntetve.
Olyan dolgokon amin nincs. Pl.: hentesnél vett hús, csomagolás mentes boltban vett rizs stb...k-re ott van az internet.
Pl.: Kalóriabázis.
Amúgy a legegyszerűbb mértéke az egészséges táplálkozásnak, hogy csak olyan dolgot eszel amit a két kezeddel csináltál.
(Persze rozskenyér meg ilyenek ezen kívül állnak, de ezt úgy értem, hogy nem eszel étteremben)
Még egy: nekem a kalóriaszámlálás lényege nem is az, hogy határon belül maradjak, hanem hogy
(1) megtanuljam, mi egy normál méretű adag,
(2) kitapasztaljam, hogy mit érdemes ennem, ami nem extra sok kalória, de jóllakom vele,
(3) elkerüljem az étkezések közötti nassolást (valahogy ebben is segít).
(4) kitapasztaljam, hogy milyen gyakran fér bele egy kis édesség (vagy mennyi fér bele úgy általában).
Hétvégén már nem is számolok, akkor elég a rutin, a hétköznap meg egyszerű, mert a munkahelyi kantin közöl kalóriaadatokat (és főznek jóféle ételeket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!