Hogyan kell kalóriát számolni?
Azt addig értem, hogy ha boltban veszek egy terméket, akkor annak a csomagolásáról le tudom olvasni a kalóriaértéket és azon fel van tüntetve, hogy miből mennyit tartalmaz. Viszont mi van azokkal a termékekkel (pl. gyümölcsök, zöldségek), ahol ezt nem tudom ilyen egyszerűen megtenni? Vagy mi a helyzet a főtt ételekkel, pláne ami több összetevőből is áll? Én többször eszem étteremben, tehát nem a saját főztömet (kollégista vagyok, ott nem tudok főzni, otthonról viszek magammal kaját a hétre de ez nem elég 5 napra és a maradék napokat így oldom meg) ezekkel mit kezdjek?
Tudom, hogy van alkalmazás is, vannak már mások által bevitt adatok is stb., de gondolom, hogy ez azért így nem pontos (lévén, hogy mindenből van csomóféle és ki tudja, hogy ki mit, hogyan mér)?
"Tudom, hogy van alkalmazás is, vannak már mások által bevitt adatok is stb., de gondolom, hogy ez azért így nem pontos (lévén, hogy mindenből van csomóféle és ki tudja, hogy ki mit, hogyan mér)?"
Nem pontos, hanem közelítő adatot kapsz, de a "kalóriafelhasználási oldal" sem pontos, hanem közelítő adat, így a tapasztalatok alapján korrigálni kell általában.
Az "érezhető változás"(fogysz/hízol) az több ezer kalóriás nagyságrend(1kg izom 2000, 1 kg zsír 7500 kalóriatartalmú) , amire azért elég nagy bizonyossággal lehet lőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!