Szeretnék fogyni, de nem tudom hogy kell kalóriát számolni minden étkezést követően. Különösen az otthon sütött-főzött, tehát nem előre csomagolt ételekre gondolok. Ti hogy csináljátok?
Kalóriabázis appot próbáltad? Én mindig megnézem infóknál a hozzávalókat, és az alapján választom ki, hogy a receptek közül melyik stimmel a legjobban. Pár kalória eltérés nem katasztrófa, de inkább a magasabbat választom.
Eddig 8 kilót fogytam így, két hónap alatt.
honnan lehet elérni ilyen appokat?
köszi
Az otthoni étel a legkönnyebb (plusz az efféle adatokat a csomagolásán tartalmazó készétel), mivel ott le tudsz mérni mindent grammra. Már ha te főzöd vagy legalább ott vagy és a szakács hagyja lemérni :)
Menza, étterem, büfé, rokonlátogatás: na ilyenkor nem lehet számolni, hiszen fogalmad sem lehet, hogy hogyan készült az étel. Soha nem érdemes mások adatát használni, ha a konkrét kalóriabeviteled érdekel, nemcsak egy igen kósza tipp, mert hatalmas lehet az eltérés. Pl. láttam ételt a kalóriabázison, ahol a normális kis zöldségételbe spontán belenyomtak fél liter tejszínt, míg a többség ilyet nem tesz. Elképesztően felment tőle a kalória és a zsír, persze... Ez extrém példa, de a kisebb eltérések is komoly hibát tudnak okozni a számolásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!