Ti miket hordtok munkába enni?
Szia!
Én általában vasárnap elkészítem a hétfő-kedd-szerdai ebédet, így hét közben nem kell sokat főznöm (kivéve ugye a szerdát, amikor a hét másik felére készítem el).
Ez max. 1-2 óra, szóval gyorsan megvan.
Nekem ez lesz jövő hétre:
▪️Mozzarellás paradicsomos csirkemell kölessel, zöldséggel.
▪️ Mézes mustáros csirkemell kuszkusszal, uborkával.
▪️ Ananászos csirke kukoricás bulgurral.
▪️ Görög saláta.
▪️ Lazac bulgurral és párolt zöldséggel.
▪️ Tofu rizstésztával,szójaszószos pirított zöldséggel.
De lehet pl:
▪️ Lazac párolt zöldséggel, édesburgonyával
▪️ Tortilla tekercs (teljes kiőrlésű lisztből készült, sonkával, sajttal, zöldséggel)
▪️ Görög saláta
▪️ Pulyka fasírt párolt zöldséggel
▪️ Falafel salátával
▪️ Tofu rizstésztával, pirított zöldséggel.
▪️ Csőben sült zöldségek.
▪️ Bulgursaláta
Remélem találtál ezek közül olyat, ami jó lesz. :)
Köszönöm szépen, nagyon jók, nagyon rendes vagy ☺️☺️
És van weboldal, ahonnan inspirálódsz vagy receptet gyűjtesz?
Én általában szendvicseket viszek, meleget így vacsira eszek. Ha így van meleg étel akkor viszek magammal is. Megtehetném hogy nem viszek kaját, de mivel a tartalékos katonák konzervet kapnak ebédre így azt hagyom.
.
22/f
Igazából csak az interneten szoktam keresgélni, aztán alakítgatni a recepteket úgy, hogy beleférjen a napi keretembe.
1-es voltam.
🙂
én heti 4 nap salátát viszek. vagy marad előző estéről vagy reggel összedobom 5 perc alatt. ha marad előző estéről hús (általában grillezett csirke vagy lazac) akkor azt eszem mellé.
egy napra meg szoktam főzni főzeléket, vagy valami tésztafélét.
Általában igyekszem egészséges kajákat vinni. Párolt zöldséges köret nálam alap és a rízs, meg bulgur ezek felváltva, meg néha hagymás tört krumpli amikor olyan napom lesz hogy több a fizikai munka mint a szellemi. Mivel tudom előre mikor milyen munkáim lesznek mert nálunk minden pénteken műszak vége felé van egy megbeszélés ahol megbeszéljük a következő hetet hogy mi várható, mi az a munka sorrend amit meg kell csinálni van amikor adott napra terveznek be egy munkát, van amikor teljes hétre és akkor csináljuk meg amikor akarjuk de hétvégére legyen meg címszóval. Részben mi osztjuk be az időnket részben ők. Mivel szellemi és fizikai munkát végzek vegyesen igyekszem úgy beállítani a kajáimat hogy amikor több a fizikai vagy is az várható akkor több kalóriát viszek be mert igénylem is.
Húsokat is többnyire párolom, vagy megpirítom esetleg grillezem. Reggelire teljes kiőrlésű pék árút viszek felvágottat meg pár dolgot ott szoktam megvenni a büfébe ami egy kisbolt lényegében.
Nálunk az étkezőbe ami nem a büféhez tartozik hanem egy külön kis minikonyha ahol mikró, hűtő meg egy kis grillező van meg egy villanyrezsó ami egy kalap sz@rt nem ér. Egyik kollégám vitt be egy tojásfőző gépet külön kért rá engedélyt, azt mi is nyugodtan használhatjuk néha napján amikor több időt tudunk nem hivatalosan persze de úgy tudjuk beosztani akkor főzök tojást például.
Én is úgy csinálom mint az első, csak nem olyan kreatívan és rendezetten :D
Szóval az ebédemet viszem, és néhány gyümölcsöt mellé. Pl most spenót volt zöldségfasírttal, azelőtt gombás töltöttkáposzta, vagy zöldséges rizs főtt tojással. Nem szeretek szendvicset enni mert nekem túl száraz és unalmas. Ha így csinálom a párom is tud vinni munkába s mielőtt megunnánk a kaját elfogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!