Milyen nem romlandó, hűtést nem igénylő, tiszta, egészséges ételeket tudnék munkába vinni?
A kiflivel, zsemlével az a bajom, hogy abba is tenni kell valamit, a felvágottfélék is tuti megromlanak. Pont a zabkása volt az, ami besavanyodott, megbüdösödött, pedig éjszaka hűtőben volt, reggel 8-kor meg ettem volna és hát inkább nem ettem.
És az a baj, hogy az öltözőben nem szobahőmérséklet van... Egy levegőtlen katlan az egész, olyan lemezszerű a fal és egyszerűen, mint egy sütő. Bemelegszik, elszívás, ventillátor nincs, nyáron el lehet képzelni mi van. Egyszer vittem uborkát, és szünetben, amikor benyúltam a szekrénybe, szó szerint meleg volt az uborka.
Nyers zöldségek és gyümölcsök.
Zöldségek esetleg párolva, főve.
Hűtőbe dobozba tenném, ráírnám a nevem és szólnék, hogy ez az enyém, ne nyúljanak hozzá.
Konzerv hal, tonhal zsemlével, kiflivel.
Zabkása gyümölccsel- de nem elkészítve, hanem az instant, amihez csak 1 dl meleg víz kell. Igaz ebben biztos van cukor, de még mindig jobb, mintha édességet zabálnál.
Valami jobbféle pékáru, teljes kiörlésű vagy ch csökkentett.
Aszalt gyümölcsök, olajos magvak.
Esetleg saláta, csak sima zöldségek összevágva, plusz ha nagyon nem csúszik úgy akkor tasakos öntet mellé, illetve tonhal saláta.
Sült húsok krumplival, rizzsel, bulgurral.
Durva a helyzet, a párom simán visz rizst, zabkását, tojást, de ő hamar eszi s a leírásod alapján nálatok durván melegebb van. Akkor csatlakozom a többiekhez, hűtőtáska :)
Aminek nem kell hűtés és rengeteg ideig eláll: olajos magvak, aszalt gyümölcsök, tisztított vaj. No persze, ezek nem akárki diétájába passzolnak nagyobb mennyiségben, de azért lehet értelmük.
Ami egy ideig eláll: nyers zöldségek és gyümölcsök (változó, hogy melyik mennyire van el, persze. összevágva sokuk kiszárad, s nem tudom, milyenek a körülményeid, a párom pl. piszkosan, kesztyűben tud enni, mert a szünet neki túl későn van, nem tud zöldséget hámozni. ez befolyásolja a zöldség- s gyümölcsválasztást), de igazából egy tojáslepénynek is bírnia kell egy ideig, csak ugye nagyobb melegben már ki tudja? Szobahőmérsékleten vagy fekete motorosdobozban nyáron pár órát elvan, az biztos, mert próbáltam. Magkenyeret 3-4 naposan is ettem nyári nyaraláskor... Durva körülmények uralkodhatnak nálatok.
Ja és a füstölt, száraz húskészítmények is bírják, sokféle jó kis pástétom is van, ami szintén remekül eláll a csomagolása miatt s jó az összetétele is.
Van, aki zablisztet visz fehérjeporral keverve s csak meleg vizet önt rá, mielőtt megissza.
Köszönöm az ötleteket. :)
Jégakkuval jártam egy ideig, de az is gyorsan kiolvadt, és nem hűtött sokáig. A zabkását vízzel csinálom, édesítővel, kakaóporral, esetleg kókuszreszeléket is teszek belr. Évek óta így csinálom, így eszem, eddig nem volt vele probléma.
Halkonzervet szívesen eszek, imádom a halat, de eddig illetlenségnek tartottam beszagosítani az öltözőnkbe (ott tudunk csak enni, mert az ebédlő kicsi, így mindenki nem fér el).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!