Mit vigyek magammal munkába, amiben több a fehérje és kevesebb a zsír?
Sok zöldséget szoktam vinni, főtt tojást, sajtot és általában valami kolbászt, szalonnát vagy párizsit.
De most nézegettem kalóriabázison, hogy mindegyikben több a zsír jóval, mint a fehérje.
Sajnos arra tényleg nem tudok már időt szorítani, hogy csirkemellet sütögessek magamnak, ezért is váltottam ezekre a kajákra a sonkás szendvics helyett, mert elég csak bedobálni egy műanyag dobozba reggel a zöldségeket, tojást stb, és kész.
Szóval a lényeg az lenne, hogy van-e valami tippetek, hogy mi lenne jobb, ami ugyanígy "kész" van, mintha egy darab gyulai kolbászt csomagolnék, de mégis jobb.
Pedig tényleg nem sok idő heti egyszer sütni húst, sokan úgy csinálják. A tojást is készíteni kell, ráadásul viszonylag frissen, nem egy hétre előre, az miért kevesebb idő, mint valami gyorsan sülő hús?
Viszont azt sem értem, mi a baj azzal, hogy több az ételeidben a zsír, mint a fehérje? Jóval több kalóriát kell enned, mint fehérjét, így ez teljesen jól is kijöhet. Persze ha sok szénhidrátot is akarsz enni, akkor már okozhat nehézséget, erre vannak a zsírban szegényebb fehérjeforrások. A húsok zöme, a tojásfehérje, sokan a sovány tejtermékeket is megeszik s a fehérjeporok is jó kiegészítést nyújthatnak. Lehet válogatni.
Nekem nincs sok opcióm, én tojást eszem. Inkább bevállalom, hogy azon kívül nagyon kevés egyebet (ami a kalóriát illeti, mert zöldségből elég sok fér, de szükségem van másra is), ha fogyni akarok :) A szigorúbb időszakaimra hagyom a tojásfehérjéimet, segítenek. Lehet is venni csak fehérjét (nekem ez se opció, mert kizárólag jóféle házi tojást eszem, amit háztól veszek), szerencsés esetben pedig a családtagok is felehetik a sárgáják nagy részét, remek süti vagy krém lesz belőlük.
Ez a nincs időd megsütni csak kifogás! Nem akarod megsütni, mondd azt. Legalább magadnak ne hazudj. Heti 5 nap dolgozom, napi 10 órát! Reggel 7-re megyek, 17-kor végzek. De reggel 6-kor el kell indulnom és este 18-kor vagyok otthon. Utána megyek le edzeni 20:00-ig. Mindezek után elkészítem a következő napi kajámat és eldobozolom. Napi 5x eszem, így 5 kisebb adagot pakolok magamnak. Csirke+rizs+zöldség. Maximum 20 perc alatt elkészülök a kajámmal, mosogatással együtt is 30 perc.
Nekem ne mondja senki, hogy nincs napi 30 perced arra, hogy a következő napi kajádat elkészítsd.
Alapvetően még kétnaponta is elég lenne napi fél órát rászánni a kajádra, mert egy napot hűtőben gyakorlatilag minden kibír.
Az heti másfél óra. Ahogy előttem is írták, ennyit sajnos rá kell áldoznod az egészségedre azért, hogy csirkét készíts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!