Milyen nasit szoktatok enni? Mivel helyettesítettétek a csokit, chipset, gumicukrot?
Sziasztok!
Borzasztó lelki állapotban vagyok, amiből nem mostanában fogok kimászni. Ilyenkor mindig valami nasit eszek. De le kell szoknom róla. 43kgot fogytam, teljes életmódváltással. Amíg rendben volt az életem, addig nem kívántam ezeket, de most nagyon.
Próbáltam egészséges sütiket sütni, alma, répa chipset... De hiányérzetem van így is.
Tudnátok nekem tanácsot adni, mit is ehetnék nasi helyett? Vagy ha van valami jó receptetek, megosztanátok velem?
Azt ne írjátok, hogy oldjam meg a problémákat, mert ahhoz legalább egy év kell, sajnos ilyen gyorsan nem megy.
Még egy szavazat az olajos magvak mellett. Nekem a kedvencem a szója joghurt (laktózérzékenység miatt) + mandula + banán/alma/körte. Teljesen oda meg vissza vagyok érte. Ha sósat kívánok, akkor paprika, paradicsom, uborka felszeletelve, picit megsózva, esetleg balzsamecettel, és elrágcsálom, mint a chipset. De olyan is volt, hogy csak magába só nélkül elrágcsáltam mindenféle feldarabolás nélkül.
Ha szereted a csokit, akkor a helyedben kipróbálnám azt, hogy valamilyen gyümölcsöt felszeletelsz, és arra olvasztasz egy kis étcsokit. Ebből már nyilván nem mehet végtelen mennyiség, de érzetre több, mint 1-2 kocka, mégis van csoki íze :)
A nasik is csak élelmiszerek... azok is csak szénhidrátból, fehérjéből, zsírból tevődnek össze...
Ha 43kg ot fogytál, akkor muszály, hogy legyen ezekről némi fogalmad, és hogy mi az a mennyiség amit megehetsz belőlük...
Nekem napi 80gramm plusz cukor bele van kalkulálva az etrendembe.
Én nagyon szeretem a csokit. Egy ideig egyáltalán nem ettem, aztán rátaláltam egy nagyon jó étcsokira (magas kakaótartalmú, jó összetételű), ebből kb. minden nap megeszek egy kockát, ennyi elég is.
Néha készítek házi cukormentes csokikrémet, vagy kakaós/fahéjas chia pudingot. Magok közül mandula, kesudió, dió, pekándió, mogyoró, persze nem esek túlzásba a mennyiséggel. Néha pár szem aszalt szilva, füge, barack. Friss gyümölcsöt is szoktam enni.
A sós magvak nekem megfelelnek chips helyett, egyébként utóbbi helyett szerintem még a sült krumpli is jobb, frissen, nem étolajban sütve. Néha belefér.
Néha készítek turmixot (nem tejjel, mert érzékeny vagyok rá), bogyós és egyéb gyümölcsökkel. Ez joghurttal vagy kefírrel is finom lehet.
Köszönöm a tippeket!
Persze, tudom hogy ch, zsír, fehérje... De 1240kcalba nem fér bele.
Az uzsonna az, ami nálam a nasi, napi 160kcal van rá.
Pl egy zacskó szőlőcukor, 80gramm
80*4= 320... ennyivel csökkented az aznapi kcal mennyiségedet, és máris betolhatsz arcba egy zacskó szőlőcukrot.
Tudom, hogy nincs benne kevesebb kalória, de legalább cukor nincs.
Mindenképpen a lehető legegészségesebb megoldásokat keresem. Ma pl pattogatott kukoricát ettem. Ez elég jó volt. A vacsimat se tudtam mind megenni, annyira eltelített.
Általánosságban ha édesre vágyom 1-2 db cukormentes cukorka, egyéb cukormentes édesség, illetve szénhidrátcsökkentett édességek mértékkel természetesen.
A sós rágcsa eleve megoldott a mindennapokban, mert imádom az olajos magvakat:)Azok teljesen jók nekem. Kesudiót, pisztáciát, mogyorót, mandulát, tökmagot, napraforgómagot szeretem. Salátákban amúgy megfordul nálam a szezámmag is.
Havonta egyszer pedig, 1 csalónapot tartok, tudatosan. Ekkor fér bele valami kedvenc cukros édesség és csipsz.
Én a kész dolgokat szeretem. Se kedvem, se türelmem nincs készíteni, lusta vagyok hozzá, és a rá fordított időt is sajnálom rá. Kész dolgokat beosztani, tudatosan beilleszteni nekem sokkal egyszerűbb.
Én még fogyásban vagyok, és leszek is jó darabig, -32kg ment le eddig.
A "legegészségesebb" ről annyit, 2013ban kezdődött nélam az életmódváltás, mert lett egy haverom, aki "egészségesen" élt, sportolt...
Semmi cukrot nem evett, rizs bulgur quinoa, csirke, hal, zöldségköretek...
Futott, úszott, csinált mindent, habzsolta az életet... segítségével 125kgról lejöttem 80ra...
Aztán egyszer rosszul lett, aztán 3hónap mulva meghalt 43évesen... hasnyálmirigy rákban... ennyit az "egészséges" életmódról...
Ami jólesik azt edd meg... de számold a kaloriákat vagy a macro tápanyagokat és kész... eszem cukrot, csokit, nem görcsölök, ma krémes nap van... mégis tartom a súlyomat, és sportolok... ezek akik adják itt a tanácsokat, hogyan zárj ki valamit az életedből... ezek nagyrésze ugyan úgy nem tudja kizárni, vagy epp egy fellángolásból csinálja, aztán pár hónap és feladja...
Arról nem is beszélve, hogy sok édesítő hosszútávú hatásairól még nincsenek kielégítő tanulmányok... mivel még nem haszmálják nagy tömegek valami régóta.. lsd pl eritrit...
18-asnak köszönöm!
19-es,nagyon sajnálom a történteket. Az igazság az, hogy cukorbeteg vagyok, de diétával egyenlőre kordában tartom. Ráadásul nem rég nagy műtétem volt, szóval mozgás sincs. Ha újra edzhetek, akkor persze a kalória is több lesz, nem kell ennyire drasztikusan diétáznom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!