Valaki aki a sok gyümölcstől hízott?
Mondjuk fogyókúra alatt akadályozott, vagy valaki aki a gyümölcstől hízott?(konkrét eset?) (A gyümölcscukor miatt)
Én most fogyózok(vagy súlytartás) és mikor kívánom az édességet mindig almát, barackot vagy szilvát eszek(pl napi 2db alma , 3-4 barack pl suliba ezt viszek) a többi étkezésem fehérje , reggelire van zabpehely.
Én kétlem hogy én híznék a napi szintű gyümölcsfogyasztástól ha sok is, úgyhogy továbbra is ezt eszem(csoki helyett) csak Kíváncsi vagyok ismertek valakit akinek ez bajt okozott ? Vagy nektek mennyire fér bele?
Én ismerek valakit, aki egy éven keresztül rendesen számolta a kalóriákat, elfogadható összetételű étrendet tartva, és ezen felül számolás nélkül evett almát. Nem fogyott, csak azután, hogy az almát is elkezdte beleszámolni.
Tehát csak a plusz almával is létre lehet hozni olyan kalóriatöbbletet, amitől hízol. De ez lehet egyénfüggő is, én csak egyetlen ilyen példát ismerek. Másrészt amit te írsz, az egyáltalán nem sok, és mivel a gyümölcsben rost is van, az jelentős mértékben ellensúlyozza a cukortartalmát (lassabban szívódik fel a rost miatt). Akiről én beszélek, az sokkal többet evett.
A lényeg, hogy tapasztald ki magadnak, hiszen ez az egyetlen módja, hogy saját magadra vonatkozó biztos információt szerezz.
Képzeld van haverom, aki naponta 60 dkg szalonnát megeszik egy kiló kenyérrel és alig van rajta zsír, tiszta szálka. Igaz, kőfaragóként dolgozik és 170kg-t megemel egymagában naponta többször is a munka miatt.
Na ennyit arról, hogy mit képzeljek el.
Egyetemen a szobatársamnak meg candida diétát kellett csinálnia. Gyakorlatilag semmi gyümit nem ehetett. Nagyon gyorsan, látványosan és maradandóan fogyott tőle.
Kinek mi a jó. Én karácsony után próbáltam pár hónapig "tisztítani" magam gyümölcsevéssel, én is azt ettem édesség helyett, uzsira stb, de én többet híztam tőle, mint előtte akármennyi csokitól.
Ha napi 2 almát meg 4 barackot meg kéne ennem, szerintem rosszul lennék, én ezerszer jobban érzem a gyümölcsökben a cukrot, mint bármilyen édességben. Jól nem lakok tőle, de legalább érzem, ahogy marja a fogaim. :D
A fogyás-hízás meg megint csak személyfüggő, nyilván ha túlléped a kalóriakereted minden nap, akkor hízni fogsz, bármiből is viszed be, ha pedig nem, akkor nem.
Van, akinek a gyümölcsevés, van, akinek a zöldségevés, van, akinek a húsevés jön be, ez teljesen egyéni.
Adott esetben simàn lehet hízni gyümölcsfogyasztàstól is, a legtöbb gyümölcsben sok szénhidràt van, a cukor pedig fel tudja nyomni az inzulinszintet annyira, hogy az problémàt okozzon. Ha magas az inzuliszint, azzal bizony hízàs van, vagy stagnàlàs, és nem fogyás. Egy IR- ben szenvedő betegnek àllapottól függően oda kell figyelnie erre is. Szóval ez betegségre jellemzőbb szint inkàbb.
Én pl teljesen lemondtam a gyümölcsökről, bàr nem azért mert sok cht tartalmaznak, hanem mert érzékeny vagyok a bennük lévő gyümölcscukorra. Egy narancs vagy alma utàn fél napot görcsöl a gyomrom és rohangàlok a wcre hasmenéssel.
Na szóval igen , van az a helyzet amikor lehet hízni is a gyümölcstől. Nekem pl ha rosszul nem lennék tőlük és ehetném, akkor is figyelnem kellene a bevitelre.
Én lefogytam 188cm/100kg-ról 83kg-ra.
Volt, van sok gyümölcs benne.
De: kalóriát számolj, ha nem akarsz mellé nyúlni.
Mindegy ki mit mond, ez matek (vgy fizika?).
Példa:
1 db kakaós csiga (100g)=900g alma = 4kg kígyó uborka = 400g banán
Ez ugyanaz az analógia, mint, hogy melyik a nehezebb: 1kg tollpehely, vagy 1kg vas!
Az elefánt nem gyümölcsöt eszik, hanem füvet és faleveleket. Az ilyen jellegű állatok soha nem vékonyak, mert gázok keletkeznek a beleikben, viszont sokkal erősebbek, mint a húsevők. Erről ennyit.
A gyümölcs egészséges, és normális keretek között nyugodtan eheted. Ha kalóriát számolsz, számold bele, de egyébként nem kell. Én a legjobban akkor fogytam, amikor egy hétig csak frissen facsart gyümölcs és zöldségleveket ittam, pedig kilószámra volt benne alma és ananász is (meg répa, zeller, avokádó stb) Utána pedig fokozatosan álltam át normális étkezésre, de reggel még ment egy juice vagy turmix. Imádtam pl a zabkását növényi tejjel, egy marék erdei gyümivel és fél banánnal .....jól esett.
Szóval ne aggódj, csak tényleg ne edd kiló számra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!