Lenne egy kérdésem?
Figyelt kérdés
Kalóriákat számolok napi max. 1400-at eszek meg normális kajákból (csikemell,halak,sajtok...)Ezen kívül heti min. 5 alkalommal futok kb 3 km-et és edzek hasra, lábára, fenékre. Szóval az a célom hogy kb fogyjak 5-6 kilót. És a kérdés: Hogyha elérem a célom és továbbá kb 2000 kalóriát eszek egy nap ( ami állítólag a súly megtartásához kell ), akkor nem fogok hízni napi 2000 kalóriával, ugye ?
L/165cm/16 éves /70 kg
2019. júl. 27. 20:32
1/6 Thoughtful válasza:
De neked nem kell egy nap 2000kcalt enned. Én
A helyedbe átszoknék napi 1500ra véglegesen. Ha ujra 2000et eszel vissza hízol. Én 166cm vagyok 60kg és kb 1300at eszek egy nap
3/6 anonim válasza:
Valszeg nem, de ott is figyelened kell hogy tiszta kajat egyel illetve miutan atalsz szepen fokozatosan emeld a kaloriat pl elso het 1600 masodik het 1800 utanna 2000 de ha azt latod hogy kocsit vissza jon ne ijedj meg lehet tobb vizet tartasz meg stb. De az majd ugy is beall idovel. Am nem teljesen a kaloriak szamitanak sajnos a hormon haztartas sokkal meghatarozobb szerepet jatszik sokszor.
4/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Csak jön a suli és nem tudom hogy tudom tartani , de megpróbálom. Most kizártam az édességet és kenyeret, de majd ha lefogytam akkor azért kicsi kicsi csokit eszem . 😅 Vagyis azért mindent nem akarok továbbra is kizárni.
2019. júl. 27. 21:07
5/6 anonim válasza:
A kalóriaszükséglet a testsúlytól függ. 2000 kalóriával egy 80 kilós ember tartja a súlyát. Amikor befejezted a fogyózást, kalkulálj energiaszükségletet az elért súlyodhoz. Van több is az interneten, úgy keress rá, hogy kalóriaszükséglet kalkulátor, és állítsd be a "súly tartást".
6/6 anonim válasza:
Valószínű azért nem lesz 2000 kcal a szükségleted a súlytartáshoz, de heti 5x 3 km futással (ha utána is tartod) már simán lehet 1600-1800 körül. Kísérletezd ki. Arra is tényleg figyelj majd a súlytartásnál is, hogy ha túl sok édességet eszel, azzal be tudod hülyíteni a hormonháztartásod, és esetleg kevesebb kalóriára lesz szükséged összességében. Ha akarsz édességet enni, akkor figyelj oda a hatására.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!